Bıçaklanan çocuk hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis çocuğu bıçaklama şüphesi ile 16 yaşındaki bir çocuğu gözaltına aldı.

Soruşturma savcısı 16 yaşındaki çocuğun tutuklu yargılanmasına karar verdi. Gözlem altında tutulan saldırgan çocuk bıçaklama olayını kabul ettiğini ancak öldürmeye niyeti olmadığını ileri sürüyor.

Bölge mahkemesinde cinayete teşebbüs suçlamasıyla yargılanan 16 yaşındaki çocuk, ilk başta kendisinin saldırıya uğradığını ve kendini savunmak zorunda kaldığını ileri sürdü.

Dosya savcısı Irene Falk SVT'ye, olayla ilgili görüş bildirirken, çocukların birbirlerinden hoşlanmadıklarını ve kavga etmeye başladıklarını daha sonra da bir binanın bodrum katında buluşmaya karar verdikleri anlaşıldı.

Kavgayı başlatanın 12 yaşındaki çocuk olduğu iddia edildi, yumruklara maruz kaldığı belirtilen 16 yaşındaki çocuğun bıçak çekerek saldırıya geçtiği belirtiliyor.

Öldürmeye teşebbüs suçundan gözetim altında tutulan 16 yaşındaki çocuğun durumu ile ilgili mahkeme kararı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İsveç'te son yıllarda çocuklar arasında suç işleme olayları giderek artıyor.

Editör: İsveç Gündemi