İsveç'te kapasitenin yeterli olmaması ve analizlerin Almanya'daki laboratuvarlara gönderilmesi nedeniyle, olası mutasyon risklerini azaltmak için son günlerde kapsamlı adımlar atıyor.

Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiyesiyle, İngiltere, Danimarka ve Norveç'e sınırlarını kapatan İsveç, bugün yeni kısıtlamaları açıklayacak.

Edinilen kulis bilgisine göre, İçişleri Bakanı Mikael Damberg, yerel saatle 15.00'te dijital bir basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısında, Halk Sağlığı Kurumu genel müdürü Johan Carlson'un dün hızlı bir şekilde ülkeye girişlerde negatif PCR testi istenmesi gerekiyor mesajından sonra hükümet harekete geçti.

Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiyesiyle yapılan çalışma kapsamında bugün negatif test ile ilgili niahi kararın İçişleri Bakanı Mikael Damberg tarafından ilan edilmesi bekleniyor. Öte yandan başka kısıtlama kararı olup olmayacağı merak ediliyor.

Son günlerde, başta Almanya olmak üzere, Fransa ve bazı ülkeler AB ülkeleri dışında girişlere kapanma kararı alırken, AB içindeki ülkelerden olacak seyahatlere de karantina ve test zorunluğu getirdi.

Editör: İsveç Gündemi