İçişleri Bakanı Mikael Damberg, Başkent Stockholm'ün sürekli aynı görüntülerle gündem olunmasından rahatsız oldu.

İçişleri Bakanı Mikael Damberg insanların mesafe kurallarına ve koronavirüse aldırmamasını değerlendirdi: 

Damberg: "Çok net olalım" diyerek. Basın toplantılarında artık Stockholm'deki insan kalabalığından bahsedilmesini, öyle bir görüntü görmek istemiyorum şeklinde ifadeler kullandı.

Stockholm, İsveç'teki korona virüsünden en kötü etkilenen bölge. Perşembe günkü Halk Sağlığı Kurumu istatistiklerine göre, ülkenin toplam 16,755 onaylı enfeksiyon vakasının 6,681'i Stockholm bölgesinde bulundu.

Ve bir hafta içinde, Stockholm bölge sakinlerinin yüzde 26'sının korona virüsü tarafından enfekte olduğu tahmin ediliyor.

Bazıları bunu tehlikenin bittiğinin bir işareti olarak görüyor. Son günlerde, Stockholm'ün yaklaşık 1.500 açık restoranının çoğu fazla ziyaret ediliyor.

Damberg, "Birçok insan davranışlarını değiştirdi. Büyük çoğunluk hayatlarını değiştirdi, ancak bazı yerlerde bu kısıtlamalara uyulmuyor. Ve bunun sonuçları olmalı" dedi.

Stockholm finans belediye başkanı Anna König Jerlmyr ile bir basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Mikael Damberg.

Şimdi ortaklaşa hem Stockholm'deki pubların hem de sakinlerin Halk Sağlığı Kurumu'nun kısıtlamalarına uymasını istiyorlar.

Anna König Jerlmyr "Stockholmlular gevşemeye ve bahar güneşinin tadını çıkarmaya başladığına dair raporlar aldık. Ancak kısıtlamalar sadece ipuçları değil, takip edilmesi gerekiyor" dedi.

Stockholm Şehri, geçerli korona kurallarına uyduklarından emin olmak için taverna ve açık hava restoranlarının teftişlerini gerçekleştirecektir. Buna ek olarak, halkın "uygulamayı düşün" yoluyla ipucu göndermesi teşvik edilmektedir.

König Jerlmyr, "Bunun takip edildiğinden emin olmak için gece gündüz kontroller yapacağız" dedi.

Mikael Damberg, halkın aşırı kalabalık açık havada oturma yerleri ve bahar sıcağına ihtiyaç duyan insanlar gördükleri takdirde belediyeye rapor vermelerini istiyor.

Damberg, "Kurallara uyulmadığını görenlerden bunu bildirmeleri istenir ve belediyelerden kısıtlamalara uyulduğunu kontrol etmeleri istenir" ifadeleri kullanarak, "kurallara uymayan iş yerleri kapatılacak, bu çok açık" dedi.

Kurallara uymayan pubların da rapor edildiği Malmö'de kontroller yapılacak. Yaklaşık on müfettiş, konuyla ilgili yürekten çalışacak ve kalabalığın en büyük olduğu zamanlarda barları ve restoranları inceleyecektir denildi.

Editör: İsveç Gündemi