İsveç, İngiltere'den girişleri kapatma kararı adlı. Hükümet yarın resmi bir karar verecek ve bu karar İngiltere'den gelen yolcuların İsveç'e seyahat etmelerine izin verilmeyeceği anlamına geliyor.

Böylece İsveç, Birleşik Krallık'tan seyahat yasağı getiren AB ülkeleri sıralamasında bir başka ülke haline geldi. Kısıtlama kararı, İçişleri Bakanı Mikael Damberg tarafından açıklandı.

"İngiltere'den bir seyahat yasağı kararı hazırlıyoruz" diyen Damberg, bunun mümkün olan en kısa sürede yürürlüğe girmesi gerektiğini belirtti.

Bu hafta sonunun başlarında, Belçika, Hollanda, Avusturya ve İtalya gibi ülkeler İngiltere'ye ve İngiltere'den tüm seyahatleri durduracaklarını duyurdular. Diğer bazı ülkeler de benzer bir seyahat yasağı getirmeyi düşünüyor.

AB acil toplanıyor

Birleşik Krallık'ta keşfedilen ve Cumartesi günü Başbakan Boris Johnson'ın uyardığı koronavirüsün yeni türü ile ilgili tüm ülkeler harekete geçti. Yeni mutasyonun yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu söyleniyor.

Akşam saatlerinde AB ülkelerinin acil toplantıya çağrısı durumun ciddiyetini gösteriyor. Toplantı, AB'nin koronavirüsün bu yeni varyantı konusunda ortak harekete geçmesi gerekip gerekmediğini tartışacak.

İngiltere'ye seyahat kısıtlamaları, muhalefetteki Liberaller ve Ilımlılar partileri İsveç'in Büyük Britanya'ya gidiş-dönüş seyahat yasağı getirmesini talep etti.

Gün boyunca hükümet gelişmeyi takip etti ve konuyu tartıştı. Yapılan değerlendirme sonunda bu gece bir giriş yasağı getirmeye karar verdi.

Yasağın nasıl tasarlandığı belli değil

Kararın tam olarak nasıl formüle edileceği hala belirsiz. İsveç vatandaşları için yasak yok, ancak nasıl kuralların uygulanacağı belli değil. Yeni mutasyonun görüldüğü ülkelerden İsveç'e girişlerde karantina uygulanabilir.

Resmi kararın yarın Pazartesi günü hükümet tarafından onaylanması bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi