İçişleri bakaı Mikael Damberg'in basın toplantısında Valborg'un Perşembe gününe denk geleceğini dile getiren Damberg, "Paskalya sırasında İsveçlilerin büyük bir sorumluluk gösterdiğini gördük. İsveç halkının büyük bir bölümü fedakarlık ederek tedbirli davrandı" ifadeleri kullandı.

50'den fazla kişinin katıldığı toplantılarla ilgili yasak geçerlidir diyen Damberg, bu kalabalık yerlerin tercih edilmeyeceği anlamına gelir yorumunda bulundu.

İçişleri Bakanı 1 Mayıs'tan önce bile dijital çözümlerin tercih edilmesine teşvik etmeye çalışıyoruz dedi

1 Mayıs işçi bayramının normalde çok fazla kalabalıkların bir araya geldiği ve şölen havasında kutlandığı anca bu yıl durumun aynı olmayacağını, buna herkesin uyması gerektiğini belirtti.

Koronavirüsle mücadele konusunda kalabalıklardan kaçınılması gerektiğine vurgu yaptı.

Koronavirüs sürecindeki denetmeleri yapan emniyet güçlerinin salgında ihmalleri incelemesiyle ilgili konuşan sürecin emniyet töneticisi Per Engström, halkın tavsiyeyi iyi bir şekilde takip ettiğini gösteren sinyaller aldığını söyledi.

"Hafta sonu için odak noktamız, öncelikle farklı parklarda taşıyabileceğimiz bu olaylarla başa çıkmak için yüksek bir mevcudiyetimiz olacak.

Polis elbette kalabalık gruplar halinde oturanlara da müdahale edip dağıtacak ifadeleri kullandı.

Emniyet yetkilisinin konuşmasında, bundan sonra kalabalık hallerde açık alanlarda mesafeye uymayanlara yönelikte uyarıların kapsama alındığını gösteriyor.

Stockholm bölgesi Yönetim Kurulu il müdürü Johan von Sydow, Stockholm bölgesindeki 26 belediyenin hepsinin kontroller konusunda ortak bir uygulama üzerinde anlaştıklarını söyledi.

"Genel olarak, kurallara ve yönergelere iyi bir uyum var" ifadeleri kullanan Johan von Sydow, hafta sonu Stockholm şehrinde, bazı durumlarda polisin desteğiyle 292 teftiş gerçekleştirildi.

Daha önce bildirildiği gibi, Stockholm'deki beş restoran kapatıldı.

Sydow, "Tehlikenin bitmediği konusunda açık olmak istiyorum. Konrtolü sıkı tutun, böylece enfeksiyonun yayılması yeni bir ivme kazanmaz" ifadeleri kullandı.

Johan von Sydow, yangın riskinden bahsettiğinde ülkenin 21 il kurulu için konuştuğunu söyledi. "İsveç çok uzun bir ülke," diyerek, havaların değişmesiyle birlkte yangın risklerini de içeriyor.

Johan von Sydow, "Blekinge, Kronoberg ve Östergötland gibi üç ilçede yangın yasaklarının getirildiğini" söyledi.

Stockholm ve Uppsala'da mangal yapmak tavsiye edilmez. Kuzeybatı Skåne'deki dokuz belediye, yüksek yangın riski nedeniyle bir ateş yakma yasağı başlattı.

Editör: İsveç Gündemi