Edinilen bilgilere göre, silahlı saldırıyı gerçekleştiren gençlik evinden kaçan 18 yaşındaki iki firari.

Savcı Alexandra Bittner, iki gencin cinayet zanlısı olduklarını söyledi.

Polis baskını Perşembe öğleden sonra kuzeybatı Stockholm'de gerçekleşti.

31 Mayıs tarihinde Husby'de yaşanan cinayet olayıyla bağlantılı olarak, 18 yaşında olan iki zanlı tutuklandı.

Ön soruşturmayı yürüten oda savcısı Alexandra Bittner, "İki kişinin tutuklandığı doğrudur" diyerek zanlıların tutuklandığını söyledi.

Her ikisi de polis ve sosyal yetkililer tarafından zaten biliniyor. 

Haklarında gıyabi tutuklama olan her iki zanlı da epeydir polis tarafından aranıyordu. 

Elde edilen bilgilere göre, her iki gencinde gençlerin bakımı yasası LVU'nun desteğiyle Sis-hem'e yerleştirildiği görülüyor. 

Sonbaharda, gençlerden biri zorunlu bakımın durdurulmasını istedi. Temyiz mahkemesi, bu yıl Şubat ayında bir yüksek mahkeme tarafından, Sosyal Hizmetler'in "yerleştirmesini kesintiye uğratırsa yıkıcı bir ilişkiyle suç yaşam tarzına geri dönme konusunda önemli bir risk" olduğunu belirterek bu talebi geri çevirdi.

Geçen yıl Aralık ayında, diğer şüpheli de temyiz başvurusunda bulundu. Ancak aynı şekilde talebi kabul görmedi ve Sis evinde kalmasına karar verildi. Belgeler, " 19 Nisan 2020'de Akalla'da önde gelen bir suçlunun evinde vurulduğunu" belirtiyor.

Belgelerde: serbest bırakılmasını istemesinin nedeni, suikast girişiminin "boynundan vurularak hayatını kaybetmek üzereyken korkunç bir şey" olması ve "o andan itibaren uyanıp sahip olduğu kişi olmaktan vazgeçmeye karar vermesi olmuştur. Yeni bir sayfa açması gerektiğini anladı ve hemen yaptı."

İdare Mahkemesi, "toplumsal olarak yıkıcı bir davranıştan ciddi şekilde zarar görme riskinin bulunduğu ve bu nedenle bakıma muhtaç olduğu" gerekçesiyle itirazı reddetti.

Edinilen bilgiye göre, 18 yaşındaki her iki çocuk da Husby'deki çete ile bağlantılı.

Davadaki diğer şüpheliler de gruplandırmanın kısaltıldığı HH ile bağlantılı.

"Biri cinayete yardım ve yataklıktan, biri cinayetten tutuklandı" diyen Alexandra Bittner olayda bir şüpheli daha olduğunu, ancak iki hafta önce kefaletle serbest bırakıldığını açıkladı.

Olayların 2019'dan bu yana bir sarmal halinde devam ettiği ve Husby'deki çetenin birçok olayda önemli rol oynadığı belirtiliyor.

Editör: İsveç Gündemi