Hükümet, Ukrayna'daki savaştan sonra artan akaryakıt ve elektrik fiyatlarını karşılamak için çeşitli önlemler alıyor. Kısa vadede hükümet, motorin ve benzin üzerindeki vergiyi 1 Haziran ile 31 Ekim arasında geçici olarak 1,3 kron azaltmak istiyor. Ayrıca, arabası olan herkes için 1.000 SEK, özel destek bölgelerinde yaşayanlar için ise ilave 500 SEK ödenecek.

Hükümet, Ukrayna'daki savaştan sonra bir kriz paketine 14 milyar kronluk ek bütçe ayırdığını duyurdu.

İsveç'teki her araç sahibi, artan fiyatlardan etkilenmemek için en az bin kron destek alacak.

Hükümet artan akaryakıt ve elektrik fiyatlarını karşılamak için çeşitli önlemler alıyor. Kısa vadede hükümet motorin ve benzin üzerindeki vergiyi geçici olarak azaltmak istiyor. Arabası olan herkese 1.000 SEK, özel destek bölgelerinde yaşayanlara ise 500 SEK destek verilecek.

Hükümet ayrıca iklim bonus sistemine daha fazla para yatıracak. Önceki elektrik fiyatı desteği, güney ve orta İsveç'te bir ay daha uzatıldı.

Ayrıca, aileler için konut yardımı geçici olarak artırılacaktır. Maliye Bakanı Mikael Damberg, yatırımların 14 milyar SEK'e mal olacağını duyurdu.

Açıklanan destek paketi ile ilgili konuşan Maliye Bakanı Mikael Damberg: 

- Bunlar kısa ve uzun vadede güçlü önlemlerdir.

- Bu çok kapsamlı bir paket, ancak bu fiyat etkilerini Avrupa'da neden gördüğümüzü kendimize hatırlatmalıyız.

Rusya'nın Ukrayna işgali bizi uzun süre etkileyecek:

- Bu bir deneme olacak, tüm fiyat artışlarını telafi etmek mümkün değil.

- Bu yükü birlikte taşıyacağız, gücümüz korona salgınında olduğu gibi zor zamanlarda da bir araya gelmek.

Konuşmasında vatandaşın zorlandığı noktalarda devletin destek vermek için elinden geldiğini yapmaya çalıştığını vurgulayan Damberg, pandemi sürecinde olduğu gibi her türlü zorluğun üstesinden hep birlikte gelineceibleceğinin altını çizdi.

Editör: İsveç Gündemi