Basın toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Mikael Damberg:

Ülkedeki enfeksiyon durumu ve yayılması hala ciddi noktadadır ve sağlık çalışanları tedaviye ihtiyacı olan herkese bakarak, pandemi ile mücadele etmektedir ifadeleri kullanarak konuşmasına başladı.

Aşının umut verdiğini ancak henüz tehlikenin geçmediğini vurguladı.

Yeni yıl kutlamalarını kalabalıktan uzak, sürekli beraber olduğunuz kişilerle kutlayınız diyen Damberg ayrıca İngiltere ve Danimarka ile ilgili kısıtlamalara değindi.

Mikael Damberg, İngiltere ve Danimarka'ya geçen hafta karar verilen seyahat yasağını ve yarına kadar geçerli olduğunu vurguladı.

Hükümetin aldığı yeni kararla birlikte yarın itibarıyla İngiltere'den üllkeye girişlerde negatif test sonucu aranacağına karar verildi dedi.

Korona testi, girişten en az 72 saat önce negatif sonuç olması şartını gerektiriyor.

Negatif test zorunluğu 1 Ocak'tan itibaren gerekli olacak.

Negatif test raporu İsveç vatandaşlarında aranmayacak. Alınan kararın sadece İsveç vatandaşları dışında olduğu, İsveç vatandaşlarının negatif test raporuna gerek olmayacak.

Damberg, "Diğer yüksek riskli ülkeler için aynı gereksinimleri uygulamaya hazırız. Biz bunu göz ardı etmiyoruz" ifadeleri kullandı.

Ekonomi ve Ticaret Bakanı İbrahim Baylan:

Pandeminin erken dönemlerinde endüstrideki ve ilaç endüstrisindeki birçok büyük şirketle ve yetkililerle görüştüğünü söyledi.

"Sektör uzmanlarına, yeni virüse karşı aşının ne kadar süreceğini düşünebileceğiniz konusunda bir soru sordum. Aldığım cevap 10-15 yıl oldu." diyen Baylan, Pazar günü ilk aşılama başladığını belirtti.

"İlk aşının yapıldığı 91 yaşındaki Gun-Britt, biz insanların zor durumlarda neler yapabileceğini gösteriyor. Aşı, 2021 yılının 2020'den daha umutlu olacağını gösteriyor" dedi.

Pfizer Biontech ile olan anlaşmadan bahseden Baylan: Bundan sonraki süreçlerde haftada 80.000 doz düzenli olarak alınacak ifadeleri kullandı.

Mart ayında da İsveç'in ek 2,2 milyon doz aşı alacağını belirtti.

Baylan, toplamda 6,7 ​​milyon doz PfizerBiontech teslimatını garanti altına aldık dedi.

Baylan'a göre, aşılar anlaşmaların yapıldığı diğer aşılarla birlikte tüm nüfus için yeterli olacak.

Hükümet bugün, Moderna'nın aşısına AB üyeleri değil, Norveç ve İzlanda'nın erişmesini sağlamaya karar verdi.

İsveç bunu Norveç ve İzlanda'ya sunmayı taahhüt etti.

İsveç, Moderna'dan 1,8 milyon doz aşı aldı.

Editör: İsveç Gündemi