Sabah saatlerinde Ekonomi İşleri Bakanı Ebba Busch ile İklim ve Çevre Bakanı Romina Pourmokhtari hidroelektrik konusunda bir basın toplantısı düzenlediler.

Hidroelektrik santralleri ile ilgili durumun ele alındığı toplantıda Ebba Busch, "her kilovat saatin önemli olduğu bir durumdayız" diyerek, yaşanan enerji krizi ortamında, üstelik hidroelektrik santralerinin çevreye zararı tam anlamamışken, üretimlerini kesmek çok doğru olmadığı yaklaşımında bulundu.

Sağcı hükümetin İsveç hidroelektrik santralinin izin incelemesini durdurma kararı, çevre örgütlerinin öfkelenmesine neden oldu. Älvräddarna ortak örgütünün genel sekreteri Christer Borg, birçok hidroelektrik santralindeki olumsuz çevresel etkileri konusunda uyarıda bulundu.

Borg, "Hidroelektrik santralleri aslında ekolojik bir felaketten başka bir şey değil" dedi.

İsveç'te talihsiz adam kar kürerken canından oldu İsveç'te talihsiz adam kar kürerken canından oldu

Kriz dönemlerinde elektrik üretimini korumak için alınan karar, Doğa Koruma Derneği'nin de eleştirilerine hedef oldu.

Hidroelektrik enerjinin çevre izninin yeniden incelenmesi, İsveç su yollarındaki bitki ve hayvanlar için iyi bir çevre sağlamayı amaçlıyor.

Pazartesi günü, Ekonomi İşleri Bakanı Ebba Busch ve İklim ve Çevre Bakanı Romina Pourmokhtari bir basın toplantısında karar hakkında yorum yaptı.

"Her kilovat saatin önemli olduğu bir durumdayız. Sadece bizim tüketimimiz değil, her elektrik üreticisinin sayılması söz konusu" ifadeleri kullanan Ebba Busch, incelemenin elektrik üretimini olumsuz etkilediğini ve temelde çevreyi nasıl etkileyeceğine dair net bir tablo yok yorumu yaptı.

Romina Pourmokhtari de hidroelektrik enerjisinin öneminden bahsetti, ancak bir incelemenin elektrik sistemini nasıl etkileyeceğinin net olmadığını vurguladı.

"Bu nedenle, 12 aydır başlamayan tüm davaları ilerletmek için sevk gönderiyoruz" dedi.

Editör: İsveç Gündemi