Giyim devi altı haftadır röportaj vermeyi reddediyor.

Giyim devi H&M, ırkçılık ve ayrımcılıkla ilgili 200 saniye programının ortaya koyduğu deliller sonrasında, yüzeysel açıklama dışında sessiz kalırken, şimdi hükümete ırkçılık ve ayrımcılıkla beraber mücadele edelim çağrısında bulundu.

H&M resmi Facebook sayfasında "Ancak bunun hakkında konuştuğumuzda bir değişiklik olabilir" diye yazıyor.

Aynı zamanda, milyar dolarlık şirket ve CEO'su Helena Helmersson altı haftadır röportaj yapmayı reddetti.

Gizli kameranın mağazalardaki ırkçılığı ortaya çıkardığı milyar dolarlık H&M şirketinin 200 saniyelik bir incelemesi, güçlü tepkilere yol açtı.

Bugüne kadar, hem müşteriler hem de çalışanlar olmak üzere 60'tan fazla kişi ayrımcılık konusunda şikayette bulundu.

H&M ve CEO'su Helena Helmersson, altı hafta boyunca 200 saniyelik bir röportaj yapmayı reddetti ve birçok talebe rağmen, şirket programı yayınlanmadan önce izlemek istemedi.

Giyim devine sosyal medyadan tepki çığ gibi büyüdü ve sert eleştiriler aldı.

Şimdi H&M, incelemeye yorum yaptıkları bir gönderi yayınladı.

"Bir gazetede yer alan haberler nedeniyle, H & M'nin kendisini her tür ırkçılık ve ayrımcılıktan güçlü bir şekilde ayırdığını bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Şirket, değerlerimize ve savunduğumuz her şeye aykırıdır" ifadelerine yer verildi.

Hükümeti ortak mücadeleye davet ediyor

H&M ayrıca ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı koymak için çok çalıştıklarını, ancak yine de yapacak çok işlerinin olduğunu yazıyor.

"Ayrıca toplumun geri kalanıyla işbirliği içinde çalışmamız gerekiyor. Bu nedenle hükümeti, politikacılar ve diğer sosyal aktörlerle birlikte İsveç'te çeşitliliği, kapsayıcılığı nasıl teşvik edebileceğimiz ve ayrımcılığa nasıl karşı koyabileceğimiz konusunda bir diyaloga davet ettik" diye yazıyor giyim devi.

Şirket, tüm çalışanlarını ırkçılığa karşı konuşmaya çağırıyor.

"Sorunun tartışmaya açılması ve sorunların fark edilmesi güzel. Ancak bunun hakkında konuştuğumuzda bir değişiklik olabilir". denildi.

Çarşamba günü H&M, görüşme olasılıklarını araştırdıklarını ve 200 saniyenin birkaç farklı fırsat sunduğunu belirtti.

Ancak buna rağmen şirket hala yanıt vermedi.

Editör: İsveç Gündemi