Son günlerde gurbetçi vatandaşlara yönelik hırsızlık olayları arttı. Araç içerisinden yapılan hırsızlık olayları özellikle otoyol üzerinde bulunan güvenlik tedbirlerinin yetersiz olduğu dinlenme tesislerinde sıkça yaşanıyor. Son olay, TEM otoyolu Edirne istikametinde bulunan dinlenme tesisinde meydana geldi. Gurbetçilerin bir anlık dalgınlığından faydalanan hırsızlar alışveriş için aracından ayrılan gurbetçiyi hedef aldı. Park halindeki araca yaklaşan hırsızlar, sürücüsünün aracının yanından ayrılır ayrılmaz ön koltukta bulunan çantayı alarak olay yerinden kaçtı.


Edinilen bilgiye göre, hırsızların Silivri-Kınalı otoyolu üzerinde Güney ve Kuzey istikametlere konumlandırılmış tesislere çalıntı olacağı düşünülen lüks araçla geldikleri, müşteri gibi dinlenme tesislerinden alışveriş yaptıkları ve bu esnada en uygun aracı keşfettikleri öğrenildi. Araçla gelen gurbetçilerin yorgunluğundan faydalanan hırsızlar, araç camını patlatarak araç içerisinde bulunan çantaları alarak olay yerinden kaçtıkları öğrenildi.

Kınalı-Silivri ve Silivri-Kınalı istikametinde bulunan tesislerden yeterli aydınlatma, kamera sistemi ve güvenlik görevlisi bulundurulması konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, “Tesis içerisinde yeterli aydınlatma ve güvenlik kamera sistemlerinin olmamasının hırsızların daha rahat olmalarına imkan sağladığını” ifade etti. Yetkililer, bu tür olaylarla karşılaşılmaması için vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu: “Dışarıdan görünebilecek şekilde cam önüne cüzdan, çanta, cep telefonu gibi değerli eşyalar bırakılmamalı, özellikle sabaha yakın saatler arasında araç içerisinde dinlenmek maksadıyla mola verilmemeli, istirahat için mümkünse güvenlik tedbirleri alınmış, güvenlik görevlileri ve yeterli aydınlatması olan konaklama alanları tercih edilmelidir." 

Editör: İsveç Gündemi