Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, köprülerde ve otobanlarda değişik bir sistem kullanılmaya başlamıştır. Hem takibin daha seri ve güvenli olması, hem de iş gücünden tasarruf amacıyla geliştirilen HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında, ücret ödemeden veya HGS ‘e sahip olmadan geçişlerde cezai işlem uygulanmaktadır. HGS sorgulama işlemleri işlemi için, ister her zaman elinizin altında olan internetten faydalanabilir, isterseniz de PTT şubelerinden bu sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Eskiye baktığımız zaman, otoban girişlerin ve köprü girişlerinde ciddi derecede bir birikme trafiğin sıkışması söz konusuydu. Gişelerdeki uzun kuyruklardan, insanlar gerçekten bıkmıştı. Ancak HGS ile birlikte, daha hızlı ve akıcı bir trafiğe kavuşabildik. HGS ise, bu nimet denilecek yenilikten, ücret ödemeden veya HGS ’e sahip olmadığı için geçiş yapmak zorunda kalan insanlar için önem arz etmektedir. İnsanların ödemesi zorunda olduğu veya o an ödeyemediği ücretlerin sorgulanması alanında karşımıza çıkmaktadır.

HGS sorgulamanın bizlere diğer bir faydası ise, belli bir süre içerisinde indirim uygulanan bu ödeme işleminin, uzatılması veya çok geç ödenmesi sonucunda uygulanacak olan cezadan ve ekstra faizden kurtulmamız anlamına gelecektir. Sizler ne kadar çabuk ödeme işlemini gerçekleştirirseniz, o kadar uygun fiyat ödemeniz istenecektir. Ancak bunu askıya alıp, çok fazla ödemediğiniz zaman, ekstradan bir faiz uygulanıp, daha büyük külfetlere dönüşebilir. Bu nedenle, HGS işlemini ara ara yaptırarak, borcunuzun veya cezanızın olup olmadığını sağlıklı bir biçimde öğrenebilirsiniz.



içerik
adresinden alınmıştır

 

Editör: İsveç Gündemi