Edinilen bilgilere göre, kurşunların hedefi olan kişi başından vurularak öldürüldü ve üst düzey bir çete üyesi olduğu söyleniyor.

Stockholm Polisinden Ola Österling, saldırganın olaydan sonra trenle kaçtığını düşünüyoruz dedi.

Olay dün akşam saat 18 sıralarında meydana geldi.

Polis olay yerine geldiğinde, dışarıda silahla vurulmuş bir adam bulundu. Edinilen bilgiye göre saldırının hedefinde olan kişi başından vurularak infaz edildi.

Perşembe akşamı ilerleyen saatlerde polis, 25 yaşındaki kurbanın birden fazla kurşunla vurulduğunu ve yaşamını yitirdiğini söyledi. Maktülün ailesine bilgi verildi denildi.

Aftonbladet haberine göre, vurularak öldürülen kişi bir suç şebekesinin üst düzey bir üyesiydi ve uzun süredir kanlı bir çatışmanın içinde bulunuyordu.

Polis: Fail olay yerinden koşarak kaçmış olmalı. Büyük operasyonda, polis başlangıçta Skogås ve Haninge arasındaki banliyö treni trafiğini durdurmayı seçti.

"Bentlerde ne olduğuyla ilgileniyoruz" diyen Polis sözcüsü Ola Österling, failin banliyö treni ile seyahat ettiğini veya birkaç failin olduğunu göz ardı etmiyoruz, ancak birinin olay yerinden kaçtığını biliyoruz ifadeleri kullandı.

Cinayetle ilgili henüz kimse yakalanmadı.

Österling, saldırı olayında henüz kimsenin yakalanmadığını ancak olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattıklarını söyledi.

Bu geceki ölümcül silahlı saldırı ile birlikte son sekiz ayda geçen yılın tümünden daha fazla silahlı saldırı olayı yaşandı ve daha fazla kişi öldü. 2021 yılında 46 silahlı saldırı olayı yaşanan İsveç'te bu yıl sekiz aylık bir süreçte 47 olay yaşandı. İsveç'te giderek artan silahlı saldırı olayları ile ilgili önlemler bir türlü alınamıyor ve İsveç, AB ülkeleri arasında en fazla silahlı saldırı yaşanan ülke sıralamasında zirvede bulunuyor.

Editör: İsveç Gündemi