ALMANYA’nın Hamburg kentindeki Alsterdorf semtinde yer alan Yehova Şahitleri’ne ait bir kiliseye perşembe akşamı yerel saatle 21.00’de yaklaşık 50 kişinin bulunduğu sırada silahlı saldırı düzenlendi. 35 yaşındaki Philipp F. adındaki bir Alman, kiliseye girerek rastgele ateş açmaya başladı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 7’si ağır 8 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bir görgü tanığının ifadesine göre, bir ara dışarı çıkan saldırgan yeniden kiliseye girerek ateş etmeyi sürdürdü. Edinilen bilgiye göre poliste hiçbir suç kaydı bulunmayan Philipp F. de eski bir Yehova Şahidi üyesi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Hafif yaralılara ilk müdahale ambulanslarda yapıldı. Polis çevre caddeleri trafiğe kapatırken, telefonlara gönderdiği mesajda halka bölgeden uzak durmaları ve dışarı çıkmamaları çağrısı yaptı. Silahlı saldırının nedeni henüz tespit edilemezken, polis söz konusu kişinin saldırıyı yalnız başına düzenlediğinden, saldırganın cinnet geçirdiğinden ve başka saldırgan bulunmadığından yola çıkıldığını açıkladı.

Hamburg’da kiliseye silahlı saldırı: 6 ölü, 8 yaralı

OLAY YERİNDE İNTİHAR ETTİ
Saldırıyla ilgili açıklama yapan Hamburg İçişleri Senatörü Andy Grote, saldırganın perşembe akşamı saat 21.00’e doğru kiliseye girdikten sonra içerdekilere rastgele ateş etmeye başladığını ve saat 21.04’te hem itfaiye hem de polise ilk ihbarın geldiğini söyledi. Saat 21.09’da yakınlarda bulunan emniyet güçlerinin olay yerine ulaştığını, kapıyı kırarak içeri giren görevlilerin, bir kişiyi merdivenlerden birinci kata çıkarken gördüklerini belirten Grote, “Yakalanacağını anlayan saldırgan silahını kendisine doğrultarak olay yerinde intihar etti” dedi.
Yaşamını yitirenlerden 2’sinin erkek, 4’ünün kadın olduğu açıklanırken, kadınlardan birinin 7 aylık hamile olduğu ve karnındaki bebeğin de hayatını kaybettiği belirtildi. Ölenlerin hepsinin Alman vatandaşı olduğu, 6’sı kadın 2’si erkek olan yaralılar arasında Ugandalı ve Ukraynalı iki kadının bulunduğu belirtildi. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumları ağır olduğu ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Hamburg’da kiliseye silahlı saldırı: 6 ölü, 8 yaralı

‘HEPİMİZ ÇOK SARSILDIK’
Hamburg Eyalet Başbakanı Peter Tschentscher, bu korkunç saldırının kendilerini derinden sarstığını açıkladı. Tschentscher, saldırının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tüm duygu ve düşüncelerimizle kurban yakınlarının yanındayız. Güvenlik birimleri olayın aydınlatılması için yoğun bir şekilde çalışmakta” dedi. Federal İçişleri Nancy Faeser de “Bu zor saatlerde düşüncelerim kurbanların ve yakınlarının, bölge sakinlerinin ve emniyet güçleri ile ilk yardım ekiplerinin yanındadır” açıklamasında bulundu. Hamburg Başpiskoposu da “Hepimiz çok sarsıldık. Hep birlikte dua ediyoruz” dedi. 2011-2018 yılları arasında Hamburg Eyalet Başbakanı olarak görev yapan ALMANYA Başbakanı Olaf Scholz, korkunç olayı “Hamburg’dan kara Haber” olarak duyurdu. Scholz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yehova Şahitleri cemaatinin birçok üyesi dün akşam vahşice bir şiddet eyleminde yaşamlarını yitirdi. Düşüncelerim, kurbanların, yakınlarının, güvenlik güçlerinin ve güç koşullarda yardıma koşanların yanındadır” açıklamasında bulundu.

Editör: İsveç Gündemi