İsveç'te her hangi bir etnik grup ve halka karşı yapılan en ufak kin ve nefret söylemi ve iması yasak olurken, Hallunda'da bulunan Süryanilere ait kilise, duvarına 2 uzun pankart asarak, Osmanlı ve Türkleri Nazi lideri Adolf Hitler'e  benzetildi. Afişlerde Osmanlıyı temsilen fes, bıyık kılıç figürleri kullanılırken, Nazi lideri Adolf Hitler'in temsili resmi kullanılmış. 


Bu afişlerden rahatsız olan vatandaşlarımız yarın sabah 07:00'den  itibaren  114 14 numaralı polis telefonunu arıyarak şikayette bulunması sonucunda afişlerin oradan indirileceği öngürülüyor. Bu zamana kadar İsveç'te bulunan hiç bir cami duvarına, başka halkları kışkırtacak en ufak bir afiş ve pankart asılmamıştır. Bu yöndende bakıldığında kilise gibi bir ibadethanenin duvarına bu şekilde kin nefret dolu afişin asılması hiç şık olmamıştır. 

Afişlerden fotoğraflarını çeken Torun Çiğel facebook sayfasında şu ifadelere yer verdi: '' İsveç kanunlarına vakıf kişilerle yaptığımız görüşmede bu afişlerin indirilmesinin nasıl sağlanacağı hususunda istişarede: Afişlerde bulunan fes ve Adolf hitleri tasvir eden bıyık ve saç şeklinin Türkleri Nazilikle aynı kefeye koyması nedeniyle kışkırtıcılık teşkil etmektedir.

Yarın sabah yediden itibaren bu argüman kullanılarak 114 14 numaralı polis merkezine şikayetlerimizi yoğun bi şekilde iletirsek bu kara kampanyaya karşı ikinci zaferimiz olur. Kilisenin bulunduğu yer Hallunda yol güzergahı hallundavägen.

Geleceğimize ve geçmişimize sahip çıkmak adına duyarlı olalım şikayetlerimizi yapalım sonuç alıyoruz gecen sefer aldık bu seferde eminim ''

Editör: İsveç Gündemi