Edinilen bilgiye göre, polis olay yerine geldiğinde adamın devrilmiş bir arabanın yanında yattığı söylendi.

Gencin silahlı saldırı sonucu vurulduğu belirtildi. Polis soruşturma kapsamında bir kişiyi gözaltına aldı.

Polis, dün gece 00.36'da Stockholm'ün güneyinde yer alan Botkyrka'daki Hallunda'da meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili ihbar aldı.

Bölge sakinler çok sayıda silah sesi duyduklarını söyledi. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri soruşturma başlattı.

Polis sözcüsü Helena Boström Thomas, silahlı bir saldırı nedeniyle Hallunda'dayız ve silahlı saldırı sonucu vurulduğunu gösteren yaraları olan bir adam bulduk dedi.

Edinilen bilgiye göre, polis olay yerine geldiğinde, bir yaya geçidinde de gerçekleşen saldırı sonucu yoldan çıkarak devrilen aracın yanında 20'li yaşlarındaki bir kişiyi kanlar içinde buldu.

Helena Boström Thomas, "Şu anda olaylar dizisinin genel bir resmini elde etmeye çalışıyoruz ve bu aynı zamanda devrilen arabanın saldırı ile herhangi bir bağlantısı olup olmadığını da içeriyor" dedi.

Görgü tanıklarına göre, elektrikli scooter üzerinde koyu renk giysili bir kişinin araca ateş ettiği iddia edildi.

Elde edilen erken bilgilere göre, saldırgan seyir halindeki aracın kapısını açarak ateş etti. Saldırı sonrasında aracın kontrolden çıkarak dervildiği belirtiliyor.

Saldırganın daha sonra olay yerinden ayrıldığı belirtildi. Raporlara göre, polis bir çöp kutusunda saldırı ile bağlantılı olabileceğine inandıkları eşyalar buldu.

Helena Boström Thomas, saldırı sırasında olay yerine çok yakın olan bazı görgü tanıklarıyla konuştuklarını belirtti.

Pazartesi günü saat 08:00'de polis çok sayıda kişinin sorgulanmak üzere getirildiğini duyurdu. Cinayete teşebbüs ve ağır silah kullanma suçundan 1 kişi gözaltına alındı.

Saldırının hedefi olan kişinin hayatı ciddiyetini koruyor.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi