Aksi takdirde, daha da zor zamanlar bizi bekliyor dedi.

İsveç daha sıkıntılı günlere doğru ilerliyor. Sonbaharın  gelmesi ve havaların soğuması ile birlikte, İsveç'te şuana kadar ki en yüksek yayılma yaşanıyor.

Lena Hallengren, "birkaç bölgede işlerin hızla kötüye gitmesinden endişe duyuyorum" dedi.

Perşembe gününden sonra, özellik beş bölge İsveç Halk Sağlığı Dairesi'nce sıkı tedbirler noktasında tavsiyeler aldı. 

Diğer şeylerin yanı sıra, Stockholm ve Uppsala başta olmak üzere, Östra Götland ve Västra Götland'da yaşayanların her türlü kalabalık ortam, alışveriş merkezleri ve toplu taşıma araçlarından kaçınmaya teşvik ediliyor.

Sosyal İşler Bakanı, pandemi başlangıcında insanlar yetkililerin ve hükümetin basın toplantılarını dikkatle izledi. Ancak son zamanlarda insanların takibi bırakarak hayata normalmiş gibi devam etmesini doğru bulmadığını ve bunun zamanı olmadığını ifade ederek, sadece küresel durumla ilgili değil, herkesin kendi bölgesinde yaşananları takip ederek, pandemi sürecinde üzerine düşen sorumluluğu alması gerektiğine vurgu yaptı.

Hallengren, hükümetin yeni ulusal tedbirleri hakkında hiçbir şey söylemiyor, ancak kullanılabilecek bir araç olduğuna dikkat çekiyor.

"Herkesin yerel yönetimlerin aldığı kapsamlı kısıtlamalara uyması gerektiğini anladığını umalım. Aksi takdirde ilerlemenin ve daha fazla önlem almanın mümkün olduğu açıktır" ifadeleri kullandı.

Huzurevleri ile ilgili yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği sorusu üzerine Hallengren: Şu anda böyle bir kararın alınması söz konusu olmadığını belirterek, "bugün, pandeminin başlangıcında doğal olarak var olandan tamamen farklı bir hazırlığımız var" dedi.

Okulların kapanarak uzaktan eğitime geçme konusu ile ilgili de, şu an için böyle bir gereklilik olmadığına vurgu yapan Hallengren, "Eğitim sistemini olağan akışı dışında kapatmanın çok büyük olumsuz sonuçları olduğunun farkında olunması gerektiğini düşünüyorum" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi