Norrbotten bölgesi, Luleå'da insanlara gönderilen sahte bir mektubun farkına vardı.

FHM'den geldiği iddia edilen mektup, kişiye covid-19 bulaştığını ve evde kalması gerektiğini belirtiyor.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, mektuptaki talimatlara uymayın çağrısında bulundu.

Cuma günü, Norrbotten Bölgesi sakinlerine bir uyarı yayınladı. Uyarı, Lulea'daki bir kişiye gönderilen sahte mektup üzerine yapıldı.

Mektup, alıcının covid-19 enfeksiyonuna maruz kaldığını ve Halk Sağlığı Kurumu'nun "daha fazla bilgi için" iletişime geçmesini beklerken "evde kalması ve kapının dışına çıkmaması gerektiğini" yazıyor.

Ancak Halk Sağlığı Kurumu'ndan böyle bir mektup hiç gönderilmedi.

"Halk Sağlığı Kurumu ile iletişim halindeyiz ve ne onlar ne de biz bu şekilde enfeksiyon takibi yapmıyoruz." uyarısında bulunan Norrbotten Bölgesi güvenlik şefi Rickard Stewén, daha dikkatli okuduğunuzda, yazım dilinden ve ifadeden uydurma olduğunu anlıyorsunuz dedi.

"Daha fazla kişiye gönderilmiş olabilir"

Aslında mektubun arkasında kimin olduğu ve nedenlerin kim olduğu henüz bilinmiyor. Ancak Rickard Stewén'in şüpheleri var.

Gövenlik şefi, bunu gönderenler muhtemelen bir iki gün sonra aileyle iletişime geçerek banka kimliği veya diğer hassas bilgileri çalmaya çalışabilirler dedi.

Bölge şu ana kadar mektubu alan yalnızca bir hane olduğunu biliyor.

"Ama elbette onlardan daha fazlasına gönderilmiş olabilir" denildi.

"Can sıkıcı"

Bölge, mektubu "son derece ciddiye aldıklarını" söylüyor ve benzer posta alan herkesi bir polis raporu tutmaya çağırıyor.

"Şu anda içinde bulunduğumuz zor durumdan yararlanmaya çalışanlar olması çok üzücü" diyen Rickard Stewén, mektup alanların, mektuptaki talimatlara uymaması gerektiğini belirterek, bunun yerine polise baş vurulması daha doğru olur dedi.

Editör: İsveç Gündemi