Salgınla mücadele konusunda sıkı tedbirler almak yerine tavsiyelerle mücadelesini sürdüren İsveç, yaz döneminde vaka ve can kayıplarının en hızlı düştüğü ülke olmasına rağmen bu güne kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 100 binin üzerine çıktı.

Son bir günde 678 yeni vakanın tespit edildiğini bildiren İsveç Halk Sağlığı Kurumu, tespit edilen yeni vakalarla birlikte ülke genelinde covid-19 tanısı konan kişi sayısı 101 bin 332'ye ulaştı.

Son bir günde 8 yeni can kaybının olduğu İsveç'te şuana kadar 5 bin 907 kişi covid-19 kaynaklı yaşamını yitirdi.

Hala hastanelerde tedavisine devam edilen 2 bin 640 hasta bulunurken, İsveç Yoğun Bakım Siciline göre, 28 hasta covid-19 bağlantılı entübe durumunda.

Özellikle Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında enfeksiyonla mücadele konusunda sıkıntılı günler geçiren ve ağır darbe alan İsveç, yeniden aynı durumu yaşamak istemese de son haftalarda vaka artışı endişe yaratıyor.

Malmö şehir yönetimi aldığı yeni bir kararla önemli işlerde çalışan bazı alanlarda maske kullanmayı zorunlu kılarken, birçok bölgede enfeksiyonun hızla yayıldığı belirtildi.

Pandemi başladığından bu yana İsveç'te başkent Stockholm ile birlikte Västra Götaland bölgesi en fazla vakaların görüldüğü iki bölge olarak öne çıkıyor.

Başkent Stockholm'de bu güne kadar tespit edilen vaka sayısı 27 bin 821 olurken, bölgede 2 bin 410 kişi hayatını kaybetti.

Västra Götaland bölgesinde ise şuana kadar 21 bin 136 vaka tespit edildi ve bunlardan 867'si yaşamını yitirdi.

Pandemi başlangıcı ve yaz dönemini sakin geçiren Skåne bölgesi son haftalardaki yükselişiyle en fazla vakanın yaşandığı üçüncü bölge sırasına yükseldi. Bölgede şuana kadar 6 bin 594 vaka tespit edilirken, 282 kişi yaşamını yitirdi.

Editör: İsveç Gündemi