Hala hastanelerde 2 bin 555 kişinin tedavisi devam ettiği hatırlatılırken, 27 hastanın entübe durumda olduğu söylendi.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu bölüm başkanı Karin Tegmark Wisell: Uluslararası duruma kısa bir genel bakışla vakalardaki son durumu harita üzerinden görererek, son yedi gündeki insidansı 1 milyon kişi başına düşen vakaları göstererek, dünya genelinde vakaların günlük dalgalanmalar yaşandığını vurguladı. Amerika kıtalarında yedi günlük insidansın hala çok yüksek olduğu dile getiren Wisell, ancak yeniden artışın göründüğü bazı ülkeler de var dedi.

Wisell, "Avrupa'da genel bir artış görüyoruz" dedi.

"İsveç'e bakarsanız, 7 günlük hareketli ortalamanın son haftalarda bir plato fazına sahip olduğunu görebiliriz" diyen Wisell, hareketli ortalamayla daha belli bir rakamın ve ciddi vaka sayısının hala var olduğunu görüyoruz, ülkede devam eden bir sorunumuz var ama ciddi bir artış görmüyoruz dedi.

Wisell, hem AB'de hemde ülke içindeki bölgelerde farklılıklar olduğunun altını çizerek, tedbirli olmakta fayda gördüklerinin altını çizdi.

Son haftalarda İsveç'te vaka sayılarının ortalama bir düzeyde olduğunu, ancak can kayıplarının ve yoğun bakım hasta sayısında düşüş olduğu belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi