34 yaşındaki zanlı, yargılama sürecinde 24 tecavüz olayından suçlandı.

Geçen yıldan beri devam eden yargılama sonucunda, mahkeme zanlı hakkındaki yedi suçtan suçlu buldu ve suçların toplamı için şahsa beş yıl hapis cezası verdi. 

Zanlının soruşturma dosyasında yer alan ağırlaştırılmış tecavüz davası da dahil olmak üzere altı suçlamadan beraat ettiği de belirtildi.

Temyiz Mahkemesi kararı, beş yıl hapis cezası olarak onadı.

34 yaşındaki zanlı daha önce 24 tecavüzle suçlanmıştı. Geçen yıl Kasım ayında, adam, suçlandığı ağırlaştırılmış tecavüz de dahil olmak üzere birçoğundan beraat etti.

Bunun yerine, adam yedi tecavüz suçundan beş yıl hapis cezasına çarptırıldı: Cezaya sebep olan suçlar şöyle açıklandı: Normal tecavüz olarak sınıflandırılan üç olay ve daha az ciddi olduğu belirtilen iki tecavüz yanı sıra iki ihmalkar tecavüz şeklinde açıklandı.

Sert eleştirilere maruz kalan karar temyiz edildi ve bugün Yargıtay'ın önceki kararın bu şekilde kalacağına ilişkin açıklamasıyla birlikte onaya gönderdiği belirtildi.

Suçlu, bir milyon kron üzerinde tazminat ödeyecek

Bölge mahkemesi daha önce Nytorgsmannen'in toplam 1,1 milyon SEK'in biraz üzerinde tazminat ödemesi gerektiğine karar vermişti.

Savcı, görünüşe göre cinsel istismara maruz kalan kadınları ifşa etmenin yanı sıra eylemleri filme çeken 34 yaşındaki için 12 yıl hapis cezası talep etmişti.

Ancak bölge mahkemesi onu ağırlaştırılmış tecavüzden mahkûm etmeye yer olmadığına ve suçlamaların birçoğunun cinsel istismar olduğuna karar vermesi nedeniyle, ceza önemli ölçüde düşürüldü.

Editör: İsveç Gündemi