Kurtarma servisi yan taraftaki bir lastik deposunu kurtarmaya çalışıyor ve halktan içeriye girmeleri isteniyor.

"Oraya vardığımızda 15 metre yüksekliğinde alevler vardı. Şimdi tüm mülk yanıyor" diyen Kurtarma servisinin iç komutanı Niklas Hammarlund, yangını söndürme şansı yok ifadeleri kullandı.

Gävle'deki geri dönüşüm merkezinde büyük bir yangın sürüyor. Stena Geri Dönüşüm şirketindeki personel, preslenmiş ve geri dönüştürülmüş plastik balyalarının yanmaya başlamasının ardından Çarşamba öğleden sonra kurtarma servisini uyardı.

Kurtarma ekipleri geldiğinde 15 metre yüksekliğe ulaşan alevler tarafından karşılandılar.

Alevlerin çok hızlı yayılması üzerine ekiplerin müdahale etmesi işe yaramadı. "Söndürmeye çalıştık ama yapacak pek bir şey yoktu. Bitişik binaları korumak için geri çekilmek ve kontrollü yanmayasına müsaade etmek zorunda kaldık" ifadeleri kullanan Niklas Hammarlund, yangının devam ettiği merkezin hemen yanındaki binaya sıçramaması için önlemler almaya devam ettiklerini belirtirken, alevlerin yan tarafa sıçrama riski yüksek dedi.

Polis olay yerindeki itfaiye ekiplerine yardımcı olmak için güvenlik önlemleri aldı.

Polis yangına yakın yolları ulaşıma keserek bariyerler oluşturdu. Bölgede trafiğin etkilenebileceği belirtildi.

Halkın içeriye girmesi istendi

Öğleden sonra 3'ten kısa bir süre sonra, kurtarma liderleri Gävle belediyesi genelinde halka önemli bir mesaj olan VMA yayınladı.

"Stena geri dönüşümde geri dönüştürülmüş plastikte bir geri dönüşüm merkezinde yangın var. Kurtarma lideri, bölgedeki herkesi içeriye girmeye, kapıları, pencereleri ve havalandırmayı kapatmaya çağırıyor" dendi.

Editör: İsveç Gündemi