TATİLLERİNİ tamamlayıp yaşadıkları Avrupa ülkelerine dönüş yolculuğuna çıkan Türkler, Kapıkule’de otomobilleriyle 7 kilometre araç kuyruğu oluşturdu. Hamzabeyli, Pazarkule ve İpsala sınır kapılarında da zaman zaman yoğunluk yaşandı. Okul tatillerinin sona ermesi dolayısıyla aynı gün dönüş yolculuğuna çıkılması yoğunluğu oluşturdu.

SICAK ALTINDA İŞKENCE GİBİ

Uzun kuyruğun diğer sebebi ise Avrupa Birliği’nin kaçak mülteciler nedeniyle gümrüklerde sıkı arama talep etmesi olarak dile getirildi. Aşırı sıcak altında saatlerce beklemek zorunda kalan aileler, her yıl aynı işkence ile karşı karşıya kaldıklarını ifade edip çözüm talep etti.

ÇÖZÜM TALEP ETTİLER

Almanya’ya dönüş yolculuğu yapanlardan Serkan Cepe, “Bulgar ve Sırp sınır kapıları hala kötü. Bu kapılarda da fazla bekliyoruz. Yurt dışındaki kapılarda sorun çıkması nedeniyle bir arkadaşım gideceği yere 3 günde ulaşabildi” diye konuştu. Cepe, tedbirlerin artırılmasını istedi. Fransa’ya giden Halil İbrahim Eryılmaz ise İstanbul’da da küçük araç yoğunluğu nedeniyle beklediklerini söyledi. 

Editör: İsveç Gündemi