Havayoluna göre grev nedeniyle on binlerce yolcunun etkileneceğini duyurdu.

Avrupa içinde kısa mesafeli uçuşlara odaklanan Eurowings, bunun Alman havaalanlarında olduğu kadar Stockholm, Prag ve Mallorca havaalanlarında da büyük aksamalara yol açacağını söyledi. 

Yolcuların tarifeli uçuşların durumunu Eurowings web sitesinde kontrol etmeleri tavsiye edildi.

Stockholm Arlanda havalimanı işletmecisi Swedavia, internet sitesinde, Perşembe günü şirketin Arlanda ile Hamburg ve Düsseldorf arasındaki uçuşları iptal edildi açıklamasında bulundu.

Vereinigung Kokpit sendikası, daha iyi çalışma koşulları için yapılan müzakerelerin çalışma saatlerinin üst sınırı konusundaki anlaşmazlık nedeniyle durmasının ardından grev çağrısı yaptı.

Günde ortalama 500 uçuş gerçekleştiren Eurowings’in, grev kapsamında gün içindeki tüm uçuşlarının yaklaşık yarısı iptal edildi. Havayolu şirketi, Almanya içi ve Avrupa’daki şehirlerarası uçuş gerçekleştiriyor ve varış noktalarına 50 bin ila 70 bin arasında yolcu taşıyor. VC, toplu ücret sözleşmesi görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Lufthansa iştirakinde grev çağrısında bulunmuştu. Ancak greve sadece Eurowings Almanya çalışanları katılıyor. Eurowings Avrupa’nın genelinde ise grev yok. Eurowings’teki grev nedeniyle Lufthansa uçuşlarının etkilenmediği belirtildi. BER Havalimanı’nda grev günü 24 geliş ve 24 gidiş olmak üzere toplam 48 Eurowings uçuşunun gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Ancak bu sabah erken saatlerde BER Havalimanı web sitesinde, aralarında Stuttgart, Düsseldorf veya Palma de Mallorca’ya giden ve gelenlerin de bulunduğu 38 Eurowings bağlantısının iptal edildiği bilgisi paylaşıldı.

DÜSSELDORF’TA 118 UÇUŞ İPTAL

Eurowings’in en büyük merkezi olan Düsseldorf’ta ise 118 uçuş iptal edildi. Köln/Bonn havalimanında ise planlanan 90 uçuştan 61’i iptal edildi. VC, toplu sözleşme görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması nedeniyle üyelerini greve gitmeye çağırıyor. Sendika çalışanlar için daha iyi çalışma koşulları talep ediyor. En önemli taleplerin arasında örneğin azami uçuş görev sürelerinin azaltılması yoluyla çalışanların rahatlatılması geliyor. Eurowings ise grev kararını orantısız ve sorumsuzlukla suçladı. Personel Başkanı Kai Duve, milyonlarca insanın soğuk bir kıştan ve bir sonraki ısınma faturasından korktuğu zamanlarda talepleri aşırı ve uçuş operasyonlarının ve istihdamın gelecekteki yaşayabilirliği için tehlikeli olarak nitelendirdi.

Ek kaynaklar: Hürriyet

Coop kendi markası olan rosto etleri geri çağırıyor Coop kendi markası olan rosto etleri geri çağırıyor
Editör: İsveç Gündemi