Olaydan bir gün sonra yakalanan 3 kişinin polis ve savcı  sorgusundan sonra mahkemeye sevk edildiği, mahkememinde 3 kişiyi yanlarında silah bulundurmaktan tutuklandığı bildirildi. 

Götebrog polis resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 18,20,27 yaşlarında 3 şüphelinin silah bulundurmaktan tutuklandığı belirtildi. Şüpheli şahısların restoran saldırısında bağlantılarının olup, olmadığı hakkında araştırmanın devam ettiği bildirildi.


 Restoran sahibi 73 yaşında ki Osman Can ise, restorandı çocuklarının çalıştırdığını ve o gece sadece büyük oğlunun restoranda bulunduğunu söyledi. Oğlunun anlatmasına göre maskeli 2 kişinin restoranda girerek, hedefledikleri 25 yaşında ki genci vurduklarını ve ateş ederken de birinin cep telefonu ile olay anını kameraya aldığını belirtti. 

1980 yılından beri restoran branşında iş yaptığını belirten Can, saldırı gerekleştirilen restorandı, 2013 yılında satın aldığını ifade etti. 
Expressen gazetesi ise saldırıda öldürülen 20 yaşında ki  Sırp asıllı Petar Petroviç'in zaman zaman restoranda DJ'lik yaptığını ve saldırıyı gerçekleştirenleri tanıdığı ve bir çok şeyi gördüğü için  şahitlik etmemesi için örüldüğünü belirtti.

Expressen gazetesi hedefteki saldırının gerçekleştiği asıl kişinin öldürülen  25 yaşında ki Lübnanlı gencin babası Ali Chit, ailece psikolojik çöküntü içinde olduklarını ve saldırının gerekleştiği Biskopsgården bölgesinin Suriye ve Irak gibi olduğunu yetkililerin kendilerine sahip çıkmadıklarını ve koktuklarını söyledi.
Editör: İsveç Gündemi