Polis olayları provoke eden 20 kişinin daha kimliğini  tespit etti.

Göteborg'daki "Black Lives Matter" gösterisinde vandalizmi kürükleyen ve taşkınlık yaparak gösteriyi farklı bir noktaya çekmeye çalışan vandalların tespit edildiği açıklandı.

İsveç polisinin yürüttü soruşturmada, gösteriler sırasında mağazalara ve polis araçlarına zarar veren saldırganların kimliği belirlenirken, tüm saldırganların tespit edilmesi için çalışmaların ciddi bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Olaylarla ilgili oluşturulan özel araştırma ekibine liderlik eden polis memuru Anna Kildebo, polis kameraları ve vatandaşların telefonlarındaki videolardan elde ettikleri bilgiler ışığında gösteriyi provoke ederek, taşkınlığa götürmeye çalışanları tespit etmek için çok sayıda görüntü topladık dedi.

7 Haziran Pazar günü, Black Lives Matter hareketini destekleyen bir gösteri için Göteborg'daki Heden'de yaklaşık 2 bin kişi toplandı.

Daha sonra, merkezden geçen bir gösteri kalabalığı oluşturuldu. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde farklı görüntülere sahne olan gösteride bazı göstericilerin polis araçlarına, alışveriş merkezlerindeki mağazalara ve bölgedeki dükkanlara zarar verdiği görüntüleri medyaya yansıdı. İsveç polisi gösteri sırasında sakinliğini koruyarak, olayların kitlesel boyuta sıçramaması için bekledi. Sonrasında özel bir ekip oluşturularak olaylarla ilgili araştırma başladı.

Polis yaptığı çalışmalar sonucunda şuana kadar olaylarda taşkınlık yaratan ve vandalizme neden olan 20 kişiyi daha tespit ettiklerini, daha fazla kişinin olabileceği yönünde çalışmalar sürerken, bu kişilerin kısa zaman içinde yakalanarak hukukun karşısında hesap vermesi için gereğinin yapılacağı belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi