Polis, Pazar sabahı erken saatlerde 03:30 sularında birkaç kişiden ateş edildiğine dair ihbar aldı. Taksi şoförü olarak çalışan adam vardiyasını yeni bitirmiş ve arabayı park etmişti.

Cinayetle ilgili ön soruşturma başlatılırken, olay yeri teknik inceleme için kordon altına alındı. Şu anda, olaya dair herhangi bir tutuklama veya şüpheli yok.

Polis sözcüsü Peter Adlersson, olayla ilgili yaptığı açıklamada, olay yerinde olduklarını, hem olayın yaşandığı yerde eğitimli köpekle arama yaptıklarını hem de görgü tanıklarının beyanları için çevrede yaşayanlarla irtibat kurarak bilgi topladıklarını söyledi. 

Adlersson, olaya dair fazla tanık ifadesi olmadığını, bu nedenle küçük bir şey gören biri varsa polisle irtibat kurmasını talep ediyoruz dedi.

Özel bir çalışma başlatıldı

Öldürülen şoförün daha önce poliste her hangi bir kaydı bulunmuyor. Polis, olayı aydınlatmak için olası tüm ayrıntıları incelemek üzere özel bir çalışma grubu oluşturduğunu duyurdu.

Cinayetin işlendiği bölgede polis varlığının artırıldığı ve taksi şoförünün neden saldırının hedefi olduğuna dair olayın bir resmini çıkarmak istiyor.

Bir kişi ölü bulundu: En az 4 kişi gözaltına alındı Bir kişi ölü bulundu: En az 4 kişi gözaltına alındı

"Özel bir çalışma olduğu için bunun üzerinde oldukça yoğun çalışıyoruz. Ayrıca yerel alanda kapsamlı güvenlik yöntemleriyle çalışıyoruz" ifadeleri kullanan Polis sözcüsü Stefan Gustafsson, cinayetin aydınlatılması için yapılacak çalışma sonucunda netleşbitilebilir yorumu yaptı.

Editör: İsveç Gündemi