İsveç'in önde gelen Göteborg Posten Gazetesine Moge'ye cevap niteliğinde bir makale yazan Yüksel, şu ifadelere yer verdi:

Şimdilerde Sosyal Demokrat siyasetçiler için kendi başarısız politikalarının suçunu Sağ Blok'a atmak iyi bir araç olmuşa benziyor. Neyazık ki Sosyal Demokratların 20 yılı aşkın bir süredir yürüttükleri yanlış siyaset, Göteborg'un bugünkü haline dönüşmesine sebeb olmuştur ve Sosyal Demokratlar için sorumluluk alma vakti gelmiştir.

Bu sebeble Sosyal Demokrat Parti Göteborg Belediye Meclis Üyesi Saida Hussein Moge 'nin, Göteborgs Posten gazetesinde, şehirde yaşanan olayların Sağ Blok politikasının bir sonucu olduğunu yazması üzücüdür. Göteborg, Sosyal Demokrat Beldiye yönetimi süresince yabancı kökenli vatandaşların dışlandığı bir şehir haline gelmiştir. Suçu Sağ Blok'a atmak yanlıştır çünkü asıl sorumluluk, özellikle okul sözkonusu olduğunda, belediyelerdedir.
Yaralara bant yapıştırmak yerine problemin köküne inmemiz gerekiyor.



Şirketlerin çalışmasını kolaylaştırarak, okullarda kaliteyi yükselterek ve gençlerin meşguliyetini artırarak daha çok imkânlarla donatılmış bir şehir yaratmamız mümkün. Göteborg halkı polis gibi kendine hizmet veren memurları tanımalı ve bölgesel polis güçleri kurulmalıdır. Ayrıca polislerin maaşları ve sayginliklari artırılmalıdır.


Okul, sağlık ocağı gibi alanlarda daha fazla seçim hakkına ihtiyacimiz var. Centerpartiet olarak insanların kendileri için doğru olanı seçme kapasitesi olduğuna inanıyoruz ve hükümetin bu konuda seçim hakkını kısıtlamasına karşıyız. Eski bir Biskopsgården oturanı olarak Sosyal Demokratların yanlış politikalarından uzun yıllar olumsuz bir şekilde etkilendim ve çocuklarım için başka bir gelecek kurmak istiyorum. Göteborg Beldiyesinde yönetimin değişme vakti gelmiştir.



Sosyal Demokratlar birçok kez sorumluluktan uzak olduklarını gösterdiler ve artık hükümdarlıklarına ara vermelerinin vakti gelmiştir. Centerpartiet sorumluluk alarak, daha adil bir şekilde Göteborg'u yönetmeye taliptir.



Editör: İsveç Gündemi