Göteborg'un Utby bölgesinde otel ve benzinlik şeklinde hizmet veren bir konaklama merkezinde bomba şüphesi emniyeti harekete geçirdi.

Korku dolu anların yaşandığı saatlerde otel ve istasyon komple boşaltılarak insanlar uzaklaştırıldı.

Daha sonra bomba imha ekipleri, emniyet güçleri, acil sağlık servisleri ve itfaiye araçlarının sevk edildiği bölgede aramalar yapıldı.

Bir güvenlik görevlisinin otomat makinesinde fiziksel aşınma ve şüpheli bir paket görmesi üzerine olayı polise bildirmesi üzerine korku dolu saatler yaşandı.

Benzin istasyonunun hemen yanı başında otel, villa ve evlerin yoğun olması nedeniyle polis çok daha kapsamlı bir şekilde harekete geçti.

Konaklama merkezi (otel) ve yüze yakın ev ve villa boşaltıldı. Sabah saat 08.00'de meydana gelen hareketlik ve uyarılar nedeniyle bölge sakinleri büyük panik ve korku yaşadı.

Polisin araştırması sonucunda şüpheli paketin okula giden öğrencilerden birinin unuttuğunu ancak benzin istasyonunda ciddi sorunlar olduğu belirtildi.

Unutulan paket şeklindeki çantanın farkında olmadan çok daha büyük bir faciaya sebep olmak üzere olan tesislerdeki sorunların tespit edilmesine yardımcı olduğu belirtilirken, benzin istasyonu geçici olarak kapatıldı.

Tüm sistemin elden geçerek hazır hale getirilene kadar hizmet veremeyeceği söylendi.

Yaklaşık 4 saatlik bir çalışma sonrasında semt sakinleri rahat bir nefes aldı.
Editör: İsveç Gündemi