Soruşturma savcısı Mats Ihlbom olaya dair şöyle açıklama yaptı: "Cinayetle ilgili bir ön soruşturma yürüttüğümüzü doğrulayabilirim" dedi.

GP'nin haberine göre, Göteborg'un Kortedala'daki bir okul bahçesinde bıçaklanan çocuk ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Altıncı sınıf öğrencisi olan çocuğun okul bahçesindeki bir otoparkta boyun ve boğazından bıçaklandığı belirtildi.

Bıçaklanan çocuk altıncı sınıfa gidiyordu ve yoğun bir araştırmadan sonra polis şüpheli bir kişiyi tutukladı. Şüpheli 15 yaşın altındaki bir çocuk ve evinde tutuklandı. Çocuk Pazartesi gecesi sorgulandı, olay savcısı Mats Ihlbom, sorgulanan çocuğun ifadesiyle ilgili bilgi vermek istemediğini söyledi.

Savcı Ihlbom, "Cinayetle ilgili bir ön soruşturma yürüttüğümüzü onaylıyorum, ancak davanın niteliği nedeniyle herhangi bir soruya cevap veremiyorum" dedi.

Soruşturma, şüpheli 15 yaşın altında olduğunda gerçekleşen LUL 31 soruşturması olarak yürütülmektedir. Şüpheli çok genç olduğu için gözaltına alınmadı.

LUL 31, belirlenen failin ne tür müdahalelere ihtiyaç duyduğunu değerlendirirken sosyal hizmetlere temel oluşturmak için araştırmalar yapılır.

Editör: İsveç Gündemi