Polisin ani bir saldırı sonucunda vurularak öldürüldüğü bildirilirken, bölgede çok sayıda polis ekibi saldırı ile ilgili çalışma başlattı.

Polis memurunun vurulmasıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılırken, silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişiler hakkında henüz bir bilgiye ulaşılabilmiş değil.

Elde edilen görüntülere göre, birkaç polis memurunun umutsuzca meslektaşlarının hayatını kurtarmaya çalıştığı görünüyor.

Kardiyopulmoner resüsitasyon yapan bir polis memuru, "Haydi artık ihtiyar" diye bağırıyor.

Göteborg polisi, dün gece Hisingen'deki Biskopsgården'deki bir yerleşim bölgesinde bir meslektaşının vurularak öldürülmesinin ardından yasa boğuldu.

İlk yardıma rağmen polisin hayatı kurtarılamadı.

Gece boyunca saldırı ile ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüldü, ancak sabaha kadar devam eden çalışmalarda saldırganın izine rastlanmadı ve kim olduğu konusunda bir bilgi edinilemedi.

Olay yerinden gelen videolar, birkaç meslektaşının yaaralı polise nasıl koştuğunu ve defalarca onu hayata döndürmeye çalıştığını gösteriyor.

Bir başka görüntüde, bir polis memurunun bir meslektaşının vurulduğunu bağırdığı ve takviye ekip çağırdığı duyuruluyor. Çaresiz, iki iş arkadaşı daha sonra polisin adını bağırarak onu uyandırmaya çalışır.

"Beni duyabiliyor musun? Uyan!"

Mekanın hemen yanında yaşayan bir kadın, pencerenin dışından gelen çığlık sesleriyle uyandığını söylüyor.

"Polislerden birinin, bir meslektaşının vurulduğunu bağırdığını ve o yerde yatarken birkaç kişinin kardiyopulmoner resüsitasyon yaptığını duydum" dedi.

Editör: İsveç Gündemi