Soruşturmayı yürüten başsavcılıkça yapılan açıklamaya göre, geçen yılın Mayıs ayında Göteborg'un Gamlastaden bölgesinde bir cinayete çeşitli şekillerde karıştıkları için toplam 15 kişi hakkında dava açıldı.

Geçen yıl Mayıs ayında, Göteborg'un Gamlastaden bölgesinde bir kişi vurularak öldürüldü.

Dokuz kişi cinayetle suçlanıyor. Savcılığa göre, dokuz kişi öldürülen kişinin ölümüyle ilgili planda yer aldığı ve cinayeti organize ettiği belirtiliyor.

"Bu, cinayetin işlenmesi için dokuz kişiden her birinin önemli bir rol oynadığı iyi planlanmış bir eylemdir. Cinayet günü, amaçlanan cinayet kurbanlarının ve öldürülenlerin bulunabileceğine dair şifreli telefon aracılığıyla bilgi aldıkları yerlerde arabaların etrafında ortaklaşa keşif yaptılar" diyen Soruşturma savcılığından Stefan Lind ve Linda Wiking ile birlikte sorumlu olan oda savcısı Helena Treiberg Claeson, cinayet zanlılarının birbirleriyle şifreli iletişim kurarak cinayeti koordine ettiklerinin altını çizerek şunları söyledi:

"İki tetikçi, diğerlerinin ortak çalışmalarının yardımıyla cinayeti gerçekleştirmeyi başardı" diyen Vimenar, bu nedenle dokuz kişinin de suçlardan eşit derecede sorumlu olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

İki kişi daha cinayeti kışkırtmak ve diğer üç kişi ise cinayete hazırlık yapmakla suçlanıyor. İddianamede dört kişi daha var. Bunlar cinayete karışmış veya cinayete hazırlık yapan kişilerdir denildi.

Zanlılara organize bir şekilde cinayeti işlemekten ağır cezalar verilmesi bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi