Tutuklamaların devam ettiği cinayetler ile ilgil davayı soruşturan dava savcısı delil toplamaya çalışırken, davanın içinden çıkmaz bir hal almaya başladığı yorumları yapılıyor.

Olayla ilgili soruşturma yürüten İsveç polisi, sosyal medya üzerinden olayla ilgili yorumlarda bulunan şahıslardan da iki kişiyi tutukladığı belirtiliyor.

Cinayetlerin organize suç örgütleri ile bağlantılı olabileceği yönünde istihbari araştırmalarda yapan emniyet birimleri, sosyal medya'da paylaşılan verileri mercek altına aldı.

Yakalanan zanlıların suçları red ettikleri ve alakaları olmadığı halde polisin tutuklama kararına tepki gösterek emniyetten şikayetçi olacaklarını söylediği bildirildi.

Polis olayın gizliliği sebebiyle her hangi bir açıklama yapmazken, buna rağmen medyaya sızan haberlerin dosyanın bilinçli olarak karışık bir duruma sokulduğu şüphesini gündeme getiriyor.

İsveç polisinin yılda ortalama 10 cinayet olayının sadece üçünde başarıya ulaşabildiği de geçtiğimiz günlerde istatistiklerde paylaşılmıştı.
Editör: İsveç Gündemi