Polisin paylaştığı bu görüntülerde, üç kişi tarafından saldırıya uğrayan ve hayatta kalmak için koşarak alışveriş merkezi içindeki Ica markete sığınan bir kişi görünüyor.

Kafasından bıçaklandığı belirtilen kişinin sığındığı markette saldırganlar kendisini takip ediyor.

Kamera görüntüleri, genç bir adamın bir Ica mağazasında şakağında ve gözünde derin bir kesikle kovalandığını gösteriyor.

Bıçaklı adamlar gitmeden önce yulaf sütü ile bir taburenin yanında çömeldi.

TV3'ün Efterlyst "Aranıyor" haberine göre bıçaklı yaralama ve iki cinayet, Fisksätra'daki uyuşturucu pazarıyla ilgili bir anlaşmazlıkla bağlantılı.

29 Ağustos Cumartesi günü Stockholm'un dışındaki Nacka'nın Fisksätra semtinde dramatik bir bıçaklı saldırı gerçekleşti. 

Kamera görüntüleri, 20'li yaşlarında bir adamı hayatını kurtarmak için merkezden geçip bir Ica mağazasına koşarken gösteriyor. Wanted'e göre, şakak ve göz içinden geçen sekiz santim derinliğinde bıçak yarası ile başından yaralandı. Genç adam, dördüncüsü dışarıda nöbet tutarken üç adam tarafından kovalanıyor.

Saldırganlardan en az birinin elinde bıçak görünüyor. Mağazanın içinde hedeflerindeki kişiyi arayan saldırganlar kısa bir süre sonra, yaralı kişi yiyeceklerin arasında saklanırken dükkândan çıkıyorlar.

Çete Skåne'den Stockholm'e taşındı

Bıçaklı saldırı, iki rakip çete arasındaki uyuşturucu pazarıyla ilgili bir çatışmayla bağlantılı üç şiddetli suçtan biridir.

"Birkaç yıl önce Skåne'den taşınan ve bölgeye yerleşen önde gelen iki kişi var. Savcı Sara Axelsson Efterlyst "Aranıyor" a kısa süre sonra uyuşturucu pazarına girmeye başladıklarını söyledi.

Diğer çetenin önde gelen bir üyesi hapisten çıktığında çatışma alevlendi ve şiddetli suçlar meydana geldi.

18 Ağustos'ta Fisksätra Centrum'da toplam 27 el ateş edildi.

26 Ağustos'ta, Ålgatan'da bir çatışmada yakındaki bir eve ateş açıldı ve molotof atıldı.

Ve 29 Ağustos Cumartesi günü saat 17.00'de bıçaklı saldırı Fisksätra Centrum'da gerçekleşti. Cinayete teşebbüs şüphesiyle iki kişi tutuklandı.

İpuçlarını arama: "Çok önemli"

Polis ve savcılar, bıçaklı saldırı ve iki silahlı saldırı sırasında yapılan ihbar ve gözlemlere ihtiyaç duyuyor.

Nacka böle polis müdürü, insanların korku nedeniyle gördüklerini bildirmekten çekindiklerini ifade ederek, yerel ortamda kendinizi güvende hissetmiyorsanız gördüklerinizi bildirmekten çekinirsiniz diye düşünüyorum yorumunda bulundu. "İnsanların bizimle konuşmaya cesaret etmesi çok önemli. Soruşturmalarda başarılı olmamız için kesinlikle çok önemlidir. Her yere göz kulak olamayız ama bizimle konuşması gereken vatandaşlar" diyen Nacka bölge polisi müdürü Karin Berggren. Daha güvenli ortam için bunun çok önemli olduğunun altını çizdi.

Editör: İsveç Gündemi