Çocukların kaybolması ile ilgili ihbarın saat 14:30'da geldiğini belirten bölge polisi, çalışma başlattıklarını söyledi.

Polise, bölgede gezen bir ailenin beş ve sekiz yaşındaki çocuklarının dolaştıkları sırada ortadan kaybolduklarını söyledi.

Çocukların bulunması için bölgede arama başlatıldı. Yapılan aramaların sonuç vermemesi üzerine, aramaların daha etkili olması için Stockholm'den bir helikopter çağrıldı. Ayrıca aramalarda eğitimli köpeklerinde kullanıldığı belirtildi.

Bölge polis sözcüsü Stefan Wickberg, "Şu anda bölgede ekiplerimiz var ve arama çalışmalarını organize ediyorlar" diyerek, Bredsjön'ün hemen güneyinde bulunan gölde aramaların yoğunlaştırılacağını ifade etti.

Acil servisler, ambulans ve birde ambulans helikopter de olay yerine doğru yola çıktı. Ayrıca Norveç'ten de dalgıç ekipleriyle bir helikopter de çağrıldığı belirtildi.

Bergslagen kurtarma bölgesindeki Hans Lindblom, gölde etkin çalışma yapılması için ekipler bölgede dedi.

"Tam olarak nerede kayboldukları ve hangi yöne doğru yol aldıkları biraz belirsiz" diyen Lindblom, ancak gölün hemen yanında değil, karada kaybolma ihtimalleri yüksek görünüyor ifadeleri kullandı.

Çocukları gören olursa 112'i arayarak bilgi vermesi istendi. Kayıp çocuklarla ilgili çalışmalar sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi