Son on yılın en dondurucu Şubat ayını yaşayan İsveç'te dereceler eksinin çok altında gösteriyor.

SMHI yeni uyarı yaptı: Fırtınalı hava bekliyor! Buz gibi günler devam edecek.

Kısacası, bu hafta sonu güneydoğu Skåne hem aşırı kar yağışları hem de dondurucu havanın etkisine girdi. SMHI bölge için 2. sınır uyarı verirken, kaotik bir havanın hakim olacağını bildirdi.

SMHI fırtınalı kar yağışı konusunda uyardı!

Zaten Ocak ortasında, İsveç'te buz günleri bekleniyordu, bu da tüm İsveç ölçüm istasyonlarında 19.00'dan itibaren 24 saat için eksi dereceler anlamına geliyor.

Ocak ayının ortasından beri hiç bir bölge artı sıcaklık göstermedi. Olabildiğince soğuk havaların hakim olduğu İsveç'te bu etkinin Şubat sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

"Birikmiş soğuk"

Meteorolog Mikael Sjostrand, soğuk hava uzun süre kaldı ve birikti, bu da bugünden itibaren ülke genelinde buz günleri yaşayabileceğimiz anlamına geliyor ve önümüzdeki haftaya kadar devam edecek dedi.

En son 2017/2018 kışında sadece dört günlük böyle bir soğuk yaşanmıştı. Olağandışı soğuğun son on yılın en soğuk Şubat'ı olarak kayıtlara geçeceği belirtildi.

Soğuğa ek olarak, Cumartesi günü SMHI'nin kar yağışı ve şiddetli rüzgar için 2. sınıf uyarı yayınladığı Österlen çevresinde de havanın riskli seviyelerde sertleşmesi bekleniyor.

SMHI, kar miktarının 20 santimetreye kadar ulaşabileceği ve rüzgarla birlikte büyük trafik sorunlarına neden olabileceği, yanı sıra elektrik ve telekomünikasyon arzında kesintilere neden olabileceği konusunda uyardı.

Sadece kaos değil

Pazar öğleden sonra ve akşam büyük kar dalgası bekleniyor.

"Baltık Denizi üzerinden doğuya esen rüzgar Hanö Koyu'na doğru kuvvetli rüzgarlar oluşturuyor. Esas olarak Österlen'i değil, aynı zamanda güney Skåne'yi de etkiler" diyen Mikael Sjöstrand, trafikte dikkatli olmakta fayda olduğunu belirtti.

Kar dalgası, Småland, Uppland ve Gävle dahil olmak üzere ülkenin doğu kıyılarını vurmaya devam edebilir.

Ancak her şey sadece buz gibi soğuk ve kaoti koşullar değil.

Mikael Sjöstrand, "Tam bir kış havası olacak, ama aynı zamanda çok fazla güneş olacak, bu nedenle zaman zaman çoğu insan için de eğlenceli olabilir" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi