Gaziantep'teki sokakta organize edilen düğünde patlama meydana geldi. CHP'li Gökdağ, validen aldığı bilgiye göre patlamada 13 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. Gaziantep'teki patlamada canlı bomba şüphesi var.

Merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki bir sokakta organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce terör saldırısı düzenlendi. 
Patlama, nedeniyle yerine çok sayıda ambulansla polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yaralıları kentteki hastanelere kaldırdı.

DAEŞ ŞÜPHESİ ÜZERİNDE DURULUYOR
Sokak düğünün Siirt Pervari ilçesindekileri vatandaşların düğünü olduğu ve canlı bomba saldırısının DAEŞ ile ilişkili olabileceği bilirtiliyor.

Öte yandan bugün Gaziantep'in Karkamış bölgesinden Türkiye'ye bir roketin atıldığı ve Türkiye'nin jet hızıyla karşılık verdiği biliniyor. Sınırın öte yanında da Özgür Suriye ordusununu DAEŞ'e yönelik bir operasyon hazırlığında olduğu belirtildi. Bu nedenle DAEŞ'in bu saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği de bölgeden kaynakların bildirdiği bilgiler arasında yer alıyor.

Karkamış'taki sınır bölgesindeki boş araziye 9 havan mermisinin de düştüğü gelen bilgiler arasında...

ERDOĞAN YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkililerden saldırıyla ilgili bilgi aldı.Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM TALİMAT VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısının  ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı  bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ak Parti Genel Sekreteri  Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.

ŞAMİL TAYYAR SALDIRIYI TWİTTER'DAN KINADI
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar patlamanın ardından, “FETÖ bıraktı PKK ihanet nöbetini devraldı. Şimdi DAEŞ.. Allah topunuzun belasını versin” dedi.

Gaziantep'te bombalı saldırı: 13 ölü 60 yaralı
Editör: İsveç Gündemi