Kurumda hasta kişilerle ilgili hakların verilmesi ve bunun doğru bir işleyişe girmesi için hukuksal zeminde desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti. 

Kurumdan sağlık destekleri konusunda işleyişte sorunlar olduğu ve bunun da kurumu zarara uğrattığı düşünülüyor. Kuralları daha sıkılaştırmak için ciddi bir avukat ekibi kurulacağı bildirildi.

İsveç Sosyal Sigortalar kurumu yetkilisi, eksikliklerin ciddi olduğunu kabul ettiklerini ve şimdi hükümetten eksikliklerle ilgili bir şeyler yapmasını bekleyen yüz milyonlarca destek istiyor.

Försäkringskassa CEO'su Nils Öberg, Benim gördüğüm, sağlık sigortası uygulaması ve bizim bu konuyu ele alma şeklimiz söz konusu olduğunda sabrın biraz fazla olduğu" yönünde ifadeleri kullandı.

Geçtiğimiz altı ayda, İsveç Sosyal Sigorta Kurumu (ISF), İsveç Sosyal Sigorta Kurumu'nun kuralları nasıl uyguladığı da dahil olmak üzere, sorunlar hakkında iki acı rapor sundu. 

Otorite, yöneticilerin doğru soruşturmalar yapmak için gerekli yasal desteği ve rehberliği almadıklarını yanı sıra beyanları reddetme konusunda bilgi sunmadıkları da olmak üzere, birçok eksiklikler olduğu yönünde kurumun işleyişini doğru bulmuyor.

Öberg, 2022 için 100 milyon, 2023 ve sonrasında ise 200 milyon artış beklediklerini belirtti. Her şeyden önce, hukuki işlevlerin yeniden düzenlenmesi önemlidir, böylece yönetişim daha net hale gelir ve vatandaşlarla görüşen yöneticilere verilen destek daha iyi hale gelir dedi.

"Çok sayıda avukat tutmamız gerekiyor" diyen Öberg kurumun desteklerle ilgili yolsuzluk konularındaki mücadelesi için yaklaşık 200 avukat gerektiğini belirtti.

Editör: İsveç Gündemi