İsveç devlet televizyonu SVT, Stockholm'ün kenar mahallerinden olan Fittja'nın güvenliğinin Türk anneler, Rinkeby'nin güvenliğinin de Somalili annleer tarafından sağlandığına dair görüntülü bir haber yayımladı.

Fittja'da gece güvenlik yürüyüşü yapan Hacer isimli bir anne, ''Polis bizden memnun, biz polisten memnunuz.Biz polisleri çok seviyoruz ve onların işini kolaylaştırmak için bu yürüyüşleri yapıyoruz, gençlerde bizim güvenlik yürüyüşlerimizden memnun'' dedi.

Diğer anne Makbule Çakmak ise, gece güvenlik yürüyüşlerinde gençler arasında kavga yada kamu malına zarar verme gibi olaylar olduğu zaman hemen müdahale ediyoruz. Gençler bizi görünce kavgayı bırakıyor, kamu malına zarar vermeyi bırakıyor. Böylece polisin işini kolaylaştırıyoruz'' dedi.

Başka bir anne Fatma İpek ise, güvenlik yürüyüşü yaparken korkmuyoruz. En ufak bir olayda polise haber verip güvenliği almasını sağlıyoruz'' dedi. .

Rinkeby'de gece güvenlik yürüyüşüne katılan Somalili anne Nasteha Ali, genler yürüyüş yapan anneleri görünce saygı gösteriyor. Agresif olmak yerine sakin oluyorlar. Ayrıca gençlerden pozitif reaksiyon alıyoruz'' dedi.

Stockholm'ün kenar mahallerinde Tensta, Husby, Akalla ,Norsborg ve Fittja'da 40 anne en çok olayların olduğu hafta sonları gece güvenlik yürüyüşü yaparak, gençlerin suça karışmalarını önlemeye çalışıyor. Bu proje çerçevesinde söz konusu mahallerin bağlı bulunduğu belediyelerde annelere her türlü desteği vererek, bu tür yürüyüşlere teşvik ediyor.
Editör: İsveç Gündemi