Fırtına elektrik kesintilerine ve trafik kaosuna neden oldu.

İsveç'in kuzeyinde kar fırtınası ve rüzgar etkili oldu.

SMHI neredeyse tüm ülkede hava durumu uyarıları yayınladı ve İsveç Ulaştırma İdaresi fırtına nedeniyle çok sayıda treni iptal etti.

Gece boyunca, Gävleborg'da devrilen ağaçlar yolları kapattı ve birçok yerde elektrik kesintileri yaşandı.

İsveç'in neredeyse tamamı gün boyunca fırtına etkisinde olacak. SMHI, neredeyse tüm ülke için hava durumu uyarıları yayınladı.

Çok kuvvetli güney-batı rüzgarları, batı Götaland, Västmanland, Halland ve Uppsala bölgelerinde saniyede 21 ila 23 metreye kadar ulaşabilir uyarısı yapıldı.

Kuzeyde, kar etlili. SMHI 2. sınıf uyarı verdiği Västerbotten'de kar yağışı başladı.

Rüzgarlı kar yağışı ile birlikte sıkıntıların yaşanması bekleniyor diyen, SMHI meteoroloji uzmanı Sofia Söderberg bu, trafikte büyük aksaklıkların beklendiğini ifade etti.

Elektrik kesintileri ve trafik kaosu

Gävleborg, gece yarısında devriler ağaçlar nedeniyle yollar kapandı. Aşırı rüzgar ve kar yağışı birçok hanede elektrik kesintisine neden oldu. Ellevio'nun elektrik kayıtlarına göre, Gävleborg'da 1.200'den fazla evde elektrik kesintisi meydana geldi.

Värmland'da da birkaç elektrik kesintisi yaşandu. Bu bölgde 1.100'den fazla hanenin elektriksiz kaldığı belirtildi.

Dalarna'da devrilen ağaçlar trafiğin aksamına neden oldu. 

İsveç Ulaştırma İdaresi Çarşamba akşamı kuvvetli rüzgarlar nedeniyle Uddevalla-Strömstad, Varberg-Borås ve Håkantorp-Gårdsjö kesimlerindeki tren trafiğini durdurmaya karar verdi.

Trenlerin 20 Kasım Cuma sabahından itibaren normal şekilde çalışması bekleniyor.

Uyarı: devrilen ağaçlara dikkat!

İsveç Ulaştırma İdaresi basın müdürü Bengt Olsson, batı İsveç'te iptal edilen tren trafiğinin önleyici bir tedbir olduğunu söyledi. Ancak aynı zamanda fırtınada uçan trambolinler, ağaçlar ve dış mekan mobilyaları konusunda uyarıyor.

Rüzgar çok kuvvetli olduğunda trenleri çalıştırırsak, daha büyük sorunlara yol açabilir. Deneyimlerimize göre ağaçların fırlayarak gelebileceğini biliyoruz ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi