Finlandiya devlet televizyonu YLT'nin haberine göre, Finlandiya Parlamentosu 1987 yılından itibaren yürürlükte olan Yehova Şahidi Cemaati  üyeleri için geçerli olan askerlikten muaf yasasını eşitliğe aykırı bularak kaldırdı.

 Parlamentoda 198 milletvekilinin katıldığı oylamada, 153 kişinin yasanın kaldırılması yönünde oy kullandığı belirtilirken, 27 kişinin yasanın devam etmesi yönünde oy kullandığı, 19 kişininde çekimser kaldığı bildirildi.

Parlamentonun kaldırdığı yasanın Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nun onaylaması ile yürürlüğe gireceği vurgulanırken, askerlik hizmetinden kaçanların hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.
Geçen sene bir Finlandiya vatandaşının Yehova Şahidi Cemaati üyelerinin zorunlu askerlik yapmamasını eşitliğe aykırı bir durum olduğunu göstererek konuyu  mahkemeye taşımıştı. Mahkeme Finlandiya vatandaşını haklı bulmasının ardından konu Finlandiya meclisine yoğun tartışmalara neden olmuştu. 


Finlandiya'da 1987 yılından beri Yehova Şahitleri Cemaati üyeleri, silah kullanmayı inançları gereği reddediyorlar; polislik ve askerlik gibi mesleklerden muaf tutuluyorlardı. Zorunlu askerlik hizmetini de silah tutmadan  sivil hizmet görevi ile tamamlayabiliyordu.

Editör: İsveç Gündemi