İsveç Başbakanı Stefan Lövfen, İsveç'in başkenti Stockholm'de, Finlandiya Başbakanı Juha Sipile ile Başbakanlık Binasında bir araya geldi. Daha sonra ikili basın açıklaması yaparak gündemdeki konuları değerlendirdi.

Geçen hafta Finlandiya’nın Turku şehrinde 2 kişiyi öldüren ve 8 kişiyi yaralayan 4 kişinin sığınmacı olması dolaysıyla üzüntülerini belirten Finlandiya Başbakanı Juha Sipile, ''Malesef Finlandiyalılar kalbinden vuruldu. Artık bunu daha ciddiye almak zorundayız. Poliste ciddiye almak zorunda. İsveç'tede buna benzer bir saldırı oldu. Böyle saldırıların bir daha olmaması için hem daha sıkı işbirliği yapmamız lazım. Daha ciddi çalışmamız lazım''dedi.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven'de Finlandiya ile ekonomik ve askeri işbirliğini daha da artıracaklarını ifade ederken, ''Finlandiya ile yakın ilişkilerimiz devam edecek. İngiltere'nin AB'den ayrılması, ekonomik ve askeri işbirliğinin artırılması konularını ele aldık. Kasım ayında bende Finlandiya'ya iş ziyareti yaparak, işbirliğimizi güçlü biçimde devam ettireceğiz''ifadelerini kullandı. 
Editör: İsveç Gündemi