Temmuz'dan bu yana İsveç, artışa karşı direnen ve vaka sayıları düşüşe devam eden birkaç ülkeden biri olarak öne çıkıyor.

FHM genel müdürü Johan Carlson, yeni vaka sayımız oldukça düşük ve vaka sayısı düşüşte olan birkaç ülkeden biriyiz dedi.

Vaka sayısının 25 milyonu aştığı dünya genelinde en fazla etkilenen ülkelerden ABD, Brezilya ve Hindistan olarak öne çıkıyor.

Ancak Avrupa'da bile enfeksiyonun birçok ülkede arttığı ve sonuç olarak daha fazla kısıtlamanın getirilmesi bekleniyor. Diğer yerlerin yanı sıra, hem Almanya hem de Fransa maske takmayı zorunlu kıldı. Bu kararlarla birlikte maske takma kısıtlaması ve kısıtlamalara karşı protestolar yapılıyor.

Fransa, enfeksiyonun hızla arttığı ülkelerden biridir. Cuma günü 7 bin yeni vaka tespit edilen Fransa, yeni kısıtlamaların gelebileceğini duyurdu.

Avrupa'nın birçok ülkesinde vakaların yeniden artışa geçmesine karşın İsveç'te düşüş devam ediyor.

İsveç'te düşüş devam ediyor

Halk Sağlığı Ajansı istatistiklerine göre, ülkedeki enfeksiyonların oranı düşüyor ve DSÖ uzmanı David Nabarro, geçenlerde İsveç'i enfeksiyonu yönetme konusunda bir rol model olarak nitelendirdi.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson, bugün övgü hakkında yorum yaptı. İsveç stratejisinin uzun vadeli olduğunu söyledi.

Carlson, "Değerlendirmemizin doğru olduğu kanıtlandı. Strateji zamanla sürmelidir. Enfeksiyonun hızla geri döndüğü Avrupa'daki birçok ülkenin aksine, sınırlı enfeksiyon yayılımına sahip birkaç ülkeden biriyiz" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi