15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurt dışına kaçan Bülent Keneş, bir gazeteciyle yaptığı röportajında çarpıcı açıklamalar yaptı. Keneş 15 Temmuz darbe girişimi döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin karşısında bir diarede saklandığını söyledi. 

İşte röportajın ilgili bölümü;

İsveç’e nasıl geldiniz?

Uzunca bir zamandır yurtdışı yasağım olduğu ve artık geçerli bir pasaportum olmadığı halde bu yönde bir süreç başlattım.

Ne yazık ki, bu süreç tamamlanmadan 15 Temmuz 2016 kumpası yaşandı. Darbe girişiminin henüz ilk dakikalarından itibaren gözlemlediğim tuhaflıklardan, bu işin nereye varacağını aşağı yukarı tahmin etmiştim. Oldum olası hep hızlı karar alan biri olarak, ne benim ne de ailemin artık Türkiye’de yaşama şansının kalmadığına karar verdim. Bazı arkadaşlarımın yardımı ile ailemin birkaç gün içerisinde normal yollardan Türkiye’yi terketmesini sağladım. Böylece şahsi meselemin yüzde 95’i hallolmuştu. Ben de farklı adreslerde birkaç hafta gizlendim. Hatta bir süreliğine Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin karşısındaki bir dairede kaldım. Yaşadıklarımız yetmiyormuş gibi bir de gece gündüz “Dombıra” zulmüne maruz kaldım. Sağolsun bazı arkadaşların çabası neticesinde bir yolunu bulup ben de İsveç’e ulaşmayı başardım.

Yeniakit

Editör: İsveç Gündemi