İsveç devlet televizyonu SVT'ye başından geçenleri anlatan Mikeal, Badoo isimli evlenme sitesinde chat yaparken sohbet odalarında, kendisini Amerika vatandaşı olarak tanıtan bir kadınla tanıştığını kaydetti. 

Bir süre internet üzerinden cahat yaptıktan sonra, kadının İstanbul'a gittiğini belirttiğini ve kendisinden 100 dolar istediğini aktaran Mikael, parayı gönderdikten sonra bayanın kendisinden sık sık bir şeyleri problem ederek para istediğini ifade etti.

Bayanın 83 kilo altın ve elmas satın aldığını ve bunları gümrükte yakalattığını kendisine aktardığını söyleyen Mikael, kadının  zengin yakınından bir kaç milyon da servet kaldığı gibi yalanlarla kendisini kandırdığını ve 170 bin kron banka kredisi çekerek, bayana toplam 300 bin kron para gönderdiğini ifade etti.

En son İsveç'e uçak bileti aldığını vurgulayan Mikael, kadının İsveç'e gelmediğini ve o şekilde kandırıldığını anladığını itiraf etti. Mikeal, yaptığı araştırma sonucu kadının internet İP adresinin de Nijerya çıktığını sözlerine ekledi. 
Editör: İsveç Gündemi