Virüs salgınının en yüksek seviyeye ulaştığı İsveç'te, salgınla mücadele kapsamında Halk Sağlığı Kurumu'nun ve hükümetin kısıtlama tavsiyelerini deldiği için Başbakan Stefan Löfven eleştirilerin merkezinde yer almaya devam ediyor.

Noel öncesi alışveriş merkezlerindeki kalabalıktan uzak durulması gerektiğini dillendiren ve herkesin sorumluluk alma zamanı diyerek, kalabalıklarda bulunmanın gereksiz olduğunu ve risk almamak için alışverişe çıkılmaması gerektiğini belirterek, kısıtlama tavsiyelerini açıkladıktan sonra, 20 Aralık'ta Stockholm'deki Gallerian alışveriş merkezinde görüntülenen Löfven'nin 23 Aralık'ta kuralları ihlal ederek, Stockholm'deki Kungsgatan'da alışverişte olduğu görüntüleriyle iyice tepki almaya başladı.

İsveç halkına evde kalmaları ve mağazaları gereksiz ziyaretlerken kaçınmaları gerektiği çağrısını yapan Başbakan, kendi çağrısına kendisi uymadı.

Basında eleştirilerin odağında olan ve hakkında sıkça haber yapılmaya başlanan başbakanın 23 Aralık'ta Stockholm'deki Kungsgatan'da bir mağazayı ziyaret ettiği basın sekreteri tarafından doğrulandı.

Muhalefet kanadından da eleştiriler alan Başbakan, sosyal medyada da tepki aldı.

Birçok İsveçli sosyal medya üzerinden, başbakanın kendi uymadığı kurallara vatandaşların uymasını beklemesi ironik bir durum olduğuna dikkat çekiliyor.

Editör: İsveç Gündemi