İsveç'te  Aralık ayında gerçekleşen ve uzun süre ülke gündemini meşgul eden Eskilstulna şehrinde ki cami yangınının sebebi hakkında, polisten farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.
İsveç polisi yaptığı araştırmalar sonrasında geçen hafta internet sayfasından bir açıklama yayınlamıştı. Açıklamada,  yangının kundaklama olmadığını, camide bulunan kızartma makinesinin kısa devre yapması sonucu elektrik kontağı nedeniyle  çıktığını bildirdi.

Bugün yaptığı açıklamada ise, ''kundaklama yok, camide bulunanlar tarafından yakılma ihtimali büyük''denildi. Açıklamanın devamında, içer de ki cemaatin ateşle oynarken yada yanlışlıkla kaza sonucu camiyi yakmış olabileceği ihtimalinin büyük olduğunu belirtti.

5 kişinin yaralandığı cami yangının ilk günlerinde, İsveç basını görgü tanıklarına dayandırdığı haberde, 1 kişinin pencereden içeri yanıcı madde atarak kaçtığı yönündeydi. Bu iddialara da cevap veren ve TV4’e açıklama yapan polis kaynakları, olay anında cami içerisinde ve çevresinde bulunan 70 kişiyle görüştüklerini ve caminin penceresinden yanıcı madde atıp kaçan hiç kimseyi görmediklerini ifade ettiklerini söyledi.
Editör: İsveç Gündemi