İsveç'in  Göteborg kentinde bulunan isveç Türk Kadınlar Dayanışma Derneği, KONTV ve Armutlu Köyü Derneği işbirliğiyle örnek bir kampanya hayata geçirildi. Meram Belediyesi’nin de desteklediği projeyle hayırseverler tarafından İsveç'ten toplanan bir tır dolusu tıbbi malzeme, engelli vatandaşlarla Konya'da buluşacak.

Meram Belediye binası önüne gelen tırda tekerlekli sandalyeler, ortopedik  araçlar ve Türkiye’de bulunmayan tıbbi malzemelerden oluşan 818 adet engelli ihtiyaç malzemesi bulunuyor.

Malzemelerin dağıtımı önümüzdeki günlerde başlayacak. Hayırseverlerin desteğiyle yüzlerce engellinin yüzü gülecek. 

Armutlu Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Musa Şahin, "Bu tırın içinde İsveç'teki gurbetçilerimizin belki çocuklarının harçlıkları var belki kadınların paraları var, oradaki gurbetçi vatandaşlarımızın dayanışması var. Memleketlerini unutmamışlar, vatandaşlarını unutmamışlar." dedi.

Anadolu Medya Grup (ANMEG) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer ise "Zihinlerde engelleri kaldırdığımız sürece bizim engellilerle aramızda fark olmadığını, toplumun bir parçası olduğunu açık ve net göreceğiz. Bu yardıma vesile olan Armutlu Köyü Derneğimize, İsveç’te yaşayan ve bu duyarlılığı gösterenlere teşekkür ediyorum. Örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.



Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da "İhtiyaç sahibi kardeşlerimizi yaptığımız araştırmalar neticesinde ulaştırmış olacağız. Yardımlarını esirgemeyen İsveç Türk Kadınları Derneğine,  Armutlu Köyü Derneğine ve ANMEG'e teşekkür ediyorum. Pek çok malzeme var, inşallah bunları bölgemizdeki ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaştıracağız. Buradan Meram halkına, ihtiyacı olana da çağrıda bulunuyorum. İhtiyaçlarını bildirmek üzere belediyemizin sosyal yardım işleri müdürlüğüne bekliyorum." dedi.



Tırın karşılanması sonrası 5 engelliye akülü sandalyeleri, programa katılan protokol üyeleri tarafından verildi. 

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bu örnek projenin süreceğini söyleyerek, "İkinci bir tırımızı nisanda buraya ulaştıralım dediler. Bölgemizdeki şehrimizdeki ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını tespit ederek bunları kalem olarak bildireceğiz derneğimize... Yine burada ihtiyaçlar ve tespitler dahilinde malzemeler Meram Belediyesine ulaşacak" dedi.

Editör: İsveç Gündemi