İsveç'te koronavirüsle mücadelede etkin rol alan üç kurumdan günlük değerlendirme toplantılarından bir tanesi daha gerçekleşti.

Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlsson, "Toplumun özellikle Stockholm'de salgın genel durumu iyi durumda" dedi.

Carlsson, toplumda birçok konuda baskı görüyoruz. Çoğu insan hastalanacak ve ölecek gibi yaklaşımlar var. Amacımız enfeksiyonun hızla yayılmasını önlemek, bunun için çalışıyoruz ifadeleri kullandı.

Hem covid-19'lu hastalar hem de diğer hastaların sağlıklarını korumak ve virüsün yaygınlaşmasını önlemek için sürekli değerlendirmeler yapıyoruz.

Carlsson, anaokul ve ilkokulların kapatılması şuanda gündemimizde değil. Sağlık hizmetlerinin durumunu iyileştirmez. Etkilerin şu anda marjinal olduğu gerçeğine dayanmaktadır. Korunmasız çocuklarla ve çocukların durumuyla bağlantılı olarak sağlık sektöründe çalışan ebeveynlerle ilgili sorunlar görüyoruz ifadeleri kullandı.

"Gençler için eğitimi durdurmak doğru değil"

Carlsson, şimdi örneğin tatil olan okullarda çoğu genç öğrencinin dışarı tatile çıktılarını görüyoruz. Bu durumu yeniden düşünmemizi gerektiriyor. Bu konuları görüşmek üzere, il yönetim kurullarıyla, Norrland, Dalarna ve Värmland'daki bölgelerle görüşeceğiz. Okulların kapanmasını tatil olarak değerlendirmenin yanlış olduğunun altını çizdi.

Ulusal Halk Sağlık Kurulu Acil Durum Yönetimi Müdürü Taha Alexandersson, Ekipman bağışlarıyla ilgili şöyle konuştu:

Bir çok insan yardım etmek istiyor, elimizden geldiğince yanıt vermeye çalışıyoruz. Şimdi odak noktası daha büyük teslimatlar sunmaktır, böylece zamanında ve kısa sürede yardımları ulaştırabiliriz ifadeleri kullandı.

Stockholm bölgesinin hastalara bakım için Älvsjömässan fuarını kiralaması gerektiği tartışması doğru mu? sorusu üzerine:

Herkesin şu anda tesislere ve bakım kapasitesine baktığını kaydeden Ulusal Sağlık Kurulu'ndan Taha Alexandersson "Bu görev hakkında yorum yapamam" cevabı verdi.

Toplantı genel durumuna bakıldığında; Okulların kapanmayacağı, okulların kapandığı bölgelerde tatile çıkmalarla ilgili durum yeniden değerlendirilecek. Korona ile mücadele baştan beri olduğu tarzda devam edecek.

Editör: İsveç Gündemi