30'lu yaşlarındaki bir öğretmen, çocuklara tecavüz, cinsel saldırı, çocuk pornografisi ve istismar şüphesiyle suçlanıyor.

Suçlar, Borås belediyesindeki bir ilkokulda öğretmenle düzenli olarak temas halinde olan 15 öğrenciye karşı işlendiği ve bunun uzun zaman devam ettiği belirtiliyor.

İddianamede yaklaşık 30 suçlama bulunuyor.

Ön soruşturmanın başındaki savcı Andreas Lennartsson yaptığı basın açıklamasında, soruşturmanın bir yıldan uzun süredir devam ettiği ve yeni bilgiler geldikçe büyüdüğü çok kapsamlı bir dava olduğunu söyledi.

Şüpheli öğretmen şu ana kadar birkaç suçu kabul ederken, 2022 yazından beri tutuklu bulunuyor ve 2021 yazında başlayan soruşturma kapsamında okuldan uzaklaştırılmıştı.

Cep telefonlarına el kondu

Sözlü şikayetlere ek olarak, ayrıca ele geçirilen birkaç telefondan elde edilen deliller bulunuyor. Polis, cep telefonlarından belirli görüntü materyallerini, SMS konuşmalarından önemli deliller elde etti.

Älvsborg bölgesinde ciddi suçlardan polis birimi sorumlu araştırmacısı Erik Brattelius, basın açıklamasında, tecavüz ve çocuklara karşı suçların ciddi olduğunu ve maruz kalanlar için yıkıcı sonuçları olduğunu söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, tutuklu bulunan istismarcı öğretmen hakkında önümüzdeki günlerde bölge mahkemesinde karar verilmesi bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi